d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Zest Cancer – Nova europska mobilna aplikacija za prehranu onkoloških bolesnika

P

rehrana za pacijente s rakom probavnog sustava vrlo je važan čimbenik za njih tijekom liječenja i rekonvalescencije. Nažalost, danas je između 40 do 80% pacijenata oboljelih od raka u stanju pothranjenosti, što dovodi do lošije kvalitete života, mogućih negativnih učinaka na učinkovitost liječenja (učinkovitost) i na to koliko dobro pacijenti mogu podnositi tijek liječenja. Mnogi čimbenici, pa tako i prehrana, doprinose njihovoj šansi za remisiju.

 

 

Kako bi se riješio problem prehrane onkoloških bolesnika s rakom na području probavnog sustava, omogućen je besplatan pristup pouzdanim nutricionističkim smjernicama. StartUp kompanija Nutrinomics pokrenula je Zest Cancer, platformu za personaliziranu prehranu utemeljenu na dokazima koja ima za cilj poboljšati kvalitetu života i prehrambeni status oboljelih od raka.

 

Na temelju ponavljajućih zdravstvenih upitnika, platforma pruža kontinuirane prilagođene savjete registriranih nutricionista o prehrani, personalizirane recepte, popise namirnica. U Francuskoj i Belgiji aplikacija također nudi čak i organizaciju dostave namirnica kako bi se rasteretili onkološki bolesnici i kako bi se ublažio stres u njihovom okruženju. Aplikacija su osmislili i dizajnirali registrirani onkološki nutricionisti i već je pilotiran u različitim bolnicama.

Zest Cancer namijenjen je za sve pacijente s rakom i preživjele od raka, kojima trenutno nije dijagnosticirana pothranjenost niti su pod restriktivnim režimima prehrane (vlakna ili konzistencija hrane).

Aplikacija je besplatna i trenutno dostupna na engleskom i francuskom jeziku, a Nutrinomics radi na tome da Zest bude uveden u standardne bolničke „puteve skrbi“  za onkološke bolesnike te da bude dostupna na ostalim europskim jezicima u bliskoj budućnosti.

 

 

 

REFERENCES:

New Nutrition App Available to Help Cancer Patients on a Daily Basis