d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Želite najbolju međunarodnu edukaciju za budućnost u zdravstvu i zdravstvenoj industriji? GEMBA i najveći inovacijski kampus u Europi Vas čekaju!

K

ada je Health Hub dobio poziv Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM), prve AACSB akreditirane hrvatske poslovne škole  i najbolje hrvatske poslovne škole po rangiranju Eduniversala, da posjetimo njihovu partnersku platformu H-FARM povodom uvoda u Global Executive MBA (GEMBA) program, bili smo impresionirani video opisom ovog međunarodnog kampusa kojeg smo inicijalno pogledali kao pripremu za posjet!

 

„Što zaista želite za svoju budućnost?
Želite li rasti na mjestu gdje tehnologija osnažuje ljude da postižu više i budu najbolji?
Želite li da vas usmjeravaju mentori koji su puno više od „predavača“?
Želite li fantastičan networking s globalnim top kompanijama koje traže ljude spremne za budućnost?
Želite li biti na mjestu gdje je sutra- danas?“

 

 

 

Jedan od glavnih ciljeva Health Hub-a je podržavanje i promicanje inovacija te konstruktivnog mindseta u zdravstvu i zdravstvenoj industriji, kao i poticanje digitalne (r)evolucije zdravstvenog sustava i zdravstvene industrije.

Upravo zbog ovog zajedničkog cilja, bez razmišljanja smo se odazvali ovoj jedinstvenoj prilici da iz prve ruke svjedočimo viziji koju je dekan ZŠEM-a, dr. sc. Mato Njavro, najavio prije nekoliko mjeseci, predstavljajući u medijskom prostoru sa svojim timom suradnju s talijanskim H-FARM-om, svjetski poznatom platformom za inovacije i digitalizaciju, u najvećem i najmodernijem europskom kampusu za inovacije, obrazovanje i inkubaciju startupova! Ovaj najvažniji inovacijski centar u Europi dosad je uložio više od 28 milijuna Eura u 120 startupova, a u tehnološkom, state-of-the-art međunarodnom kampusu prepoznaju se tech talenti i potiče njihov razvoj.

 

 

U jednoj od najčitanijih knjiga posvećenih leadershipu i motivaciji navedeno je: „Da bi oslobodio potencijal svoga uma, najprije moraš razviti maštu. Vidiš, sve se uvijek stvara dva puta: najprije u radionici uma, a zatim (i nipošto prije) – u stvarnosti!“. Posjet zajedničkoj inicijativi H-FARM-a i ZŠEM-a na najbolji je način ilustrirao kako se mašta može vrlo brzo „pretočiti“ u stvarnost, ukoliko si u poticajnom okruženju najboljih!

 

 

Zagrebačka škola ekonomije i managementa potpisala je sporazum s vodećom europskom platformom za inovacije i digitalizaciju, talijanskim H-FARM-om o održavanju Global Executive MBA (GEMBA) programa. H-FARM poznat je kao vodeći europski poduzetnički hub koji je tijekom 15 godina uložio više od 28 milijuna eura u 120 startupova.

Uz poduzetnički akcelerator, H-Farm je prije tri godine razvio jedan od tehnološki najnaprednijih fakultetskih kampusa gdje se prepoznaju i potiču tzv. tech talenti. H-FARM je jedino mjesto na svijetu koje na jednom mjestu objedinjuje investicije, usluge savjetovanja za kompanije i obrazovne programe, a kampus koji je u neposrednoj blizini Venecije i udaljen samo 350 km od Zagreba te nekoliko minuta od popularnog Outleta Noventa di Piave, prostire se na više od 50 hektara.

 

 

Ono što nas je posebno impresioniralo je integrirani pristup znanju, tehnologijama, networkingu, co-workingu, brainstormingu sa sportom, prirodom i gastronomijom, pa tako prilikom posjeta H-FARM-u u okviru GEMBA programa možete uživati u nepreglednim sportskim terenima za različite sportove (od skateboardinga i bikinga do košarke), objektima s motivacijskim izrekama ili odmaranju “duše” uz predivnu prirodu i zvukove Norah Jones ili Arethe Franklin dok se šetate prema svojoj predavaonici! “U zdravom tijelu- zdrav duh!” ovdje se zaista živi!

 

 

 

 

Global Executive MBA program ZŠEM-a u suradnji s H-FARM College-om je u svojoj izvedbi orijentiran na glavne izazove budućnosti, digitalnu transformaciju, održivost i stvaranje poslovnih strategija za 21. stoljeće. Organiziran je kako bi polaznicima pružio fleksibilnost pohađanja nastave te česta studijska putovanja, ne samo na H-FARM kampusu u Italiju, već i u dva vodeća svjetska huba – Luxemburgu i Singapuru.

Najbolja hrvatska poslovna škola, ZŠEM, ovim je sporazumom napravila veliki iskorak u području inovacija i digitalizacije te ujedno dobila priznanje budući da je sklapanjem sporazuma prepoznata od vodeće europske inovacijske platforme kao relevantan partner koji potiče digitalnu transformaciju te izvodi obrazovne programe prema najvišim svjetskim standardima

 

 

Tijekom dva dana uvoda u Global Executive MBA (GEMBA) programa imali smo prilike upoznati vrhunske stručnjake iz država diljem svijeta, menadžere iz najrazličitijih industrija i buduće poduzetnike sa sjajem u očima dok govore o svojim briljantnim idejama; ovaj jedinstveni program okupio je zanimljive i fascinantne osobe poput inženjerke automobilskog „diva“ koji planira proizvoditi autonomna vozila budućnosti, zaljubljenika u dronove i rješenja koja nude za budućnost, top inženjere globalne telekom industrije, financijske eksperte koji obožavaju ekstremne sportove ili marketinške genijalce koji su zaslužni za vrhunski performans i opremu najboljih svjetskih sportaša!

 

 

Ljudski kapital ima nemjerljivu vrijednost, što su svojim izlaganjima i osebujnim „storytellingom“ potvrdili dekan ZŠEM-a dr. Mato Njavro, dr. sc. Goran Oblaković, voditelj Executive MBA programa te Bruno Filipi, iskusni menadžer s radnim iskustvom na nekoliko kontinenata i referencom generalnog direktora Coca Cole za Kinu. Svi polaznici zasigurno su profitirali u duhu one „Ako sam vidio dalje od drugih, to je jednostavno zbog toga što sam stajao na ramenima velikih učitelja…“

 

 

„ZŠEM-ov Global Executive MBA (GEMBA) program priprema svoje polaznike za sve izazove koje nosi digitalna transformacija poslovanja te omogućava zaista globalnu perspektivu. Uz studiranje u Zagrebu, polaznici studiraju na H-FARM-ovom state-of-the-art kampusu, u ekonomski najdinamičnijoj i najpotentnijoj regiji Italije (Veneto). Nadalje, naši studenti mogu određene module pohađati u centrima svjetskog businessa poput Luxembourga ili Singapura.“, izjavio je dr. sc. Mato Njavro, dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

 

 

Voditelj akademskih programa H-FARM-a, prof. Carlo Carraro se slaže da „partnerstvo između Zagrebačke škole ekonomije i managementa i H-FARM-a donosi u novi kampus izvanredan i inovativan obrazovni program. Global Executive MBA nudi menadžerima, poduzetnicima i profesionalcima priliku poboljšati znanja i vještine, iskoristiti predavanja međunarodnih visokokvalitetnih fakulteta i steći diplomu jedne od rijetkih svjetskih poslovnih škola s AACSB akreditacijom. To je putovnica za najbolja radna mjesta u svjetskim kompanijama!“

 

 

Zagrebačka škola ekonomije i managementa, koja je 2013. godine AACSB akreditacijom ušla među 5 posto najboljih poslovnih škola u svijetu, i ove je godine potvrdila da je međunarodno relevantna! ZŠEM je ponovno uvršten u prestižnih top 200 MBA (Master of Business Administration) programa u svijetu te je izlistan među top 60 MBA u Europi!

 

 

Ulaganje u učenje i vrhunsko usavršavanje vještina najpametnije je ulaganje koje možete poduzeti, stoga već danas saznajte više o programu Global Executive MBA Programa (GEMBA).

U odličnom svjetskom bestselleru „Ikigai u praksi“ citiran je jedan vrhunski investitor iz Silikonske doline: „Ako imaš neki cilj koji misliš postići za 10 godina, najbolja je strategija za njegovo ostvarivanje razmisliti o načinima kako taj cilj postići u godinu dana!“

 

Prema našem osobnom dojmu i vremenu provedenom na H-FARM-u, godina dana koju ćete uložiti u svoju vrhunsku i vrlo praktičnu izobrazbu u okviru GEMBA programa, nesumnjivo je najbolja investicija za vaš desetogodišnji „moonshot“ cilj!

 

 

SAZNAJTE VIŠE O PROGRAMU  |

https://zsem.hr/programi/executive-mba/global-executive-mba/

 

 

Autor:
Anita Galić, CEO & Founder, Health Hub