d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Što preporučujemo zdravstvenjacima čitati na kraju ljeta?

I

z ponude “Hoću knjigu” smo za Health Hub pronašli najbolje naslove različitih žanrova, za baš svačiji ukus!

 

 

 

Žena s planom

Savjeti za život pun ljepote, avanture i uspjeha
Maye Musk

Ovo je knjiga o nevjerojatnoj ženi, svjetskoj predavčici, nutricionistici i supermodelu, koja i u 72. godini osvaja modne piste te puni naslovnice svjetskih časopisa. Međutim, stvari nisu oduvijek bile glamurozne. Maye Musk, inače majka tehnološkog giganta Elona Muska prošla je trnovit put do uspjeha. Njezin život obilježio je brak u kojem je bila zlostavljana, razvod u 31.godini te borba za posao i egzistenciju. Usprkos svim nedaćama sama je podigla troje poduzetne djece te ostvarila uspješnu karijeru dijetetičarke, krećući od nule u osam gradova u tri različite države i dva kontinenta. Zahvaljujući svom neslomljivom stavu i neukrotivoj naravi, sada kaže da živi svoje najbolje godine! Svoja bogata iskustva Maye Musk pretočila je u stranice pune životne mudrosti sa praktičnim savjetima za karijeru (što više radiš, sreća će te lakše pronaći), obitelj (one koje volite pustite da idu svojim putem), zdravlje (ne postoji čarobna tableta), avanturu (promijenite državu ako je potrebno: riskirajte, uvijek se možete vratiti), ljepotu (bolje je biti zanimljiv nego lijep) i još puno toga. Ovo je priča o snazi i hrabrosti potrebnoj da ponovno nakon mnogih padova pronađemo sebe. Maye Musk govori o prednostima zdravog načina života te o tome kako slijediti vlastitu mudrost, a pritom nije bezvrijedni propovjednik.

Ako osjećamo da smo zaglavili u životu i ne vidimo da se može dogoditi nešto bolje, potrebna nam je promjena jer nesretan život nije život. Priznaje kako se i sama valjala u svojim razočaranjima predugo i prečesto, sve dok nije počela planirati promjene. Možda ne možemo kontrolirati sve što se u životu događa, ali sretni, zdravi i ispunjeni možemo biti u bilo kojim godinama, sve što trebamo je dobar plan.

 

 

 

Čudesno jutro

Plan izlaska knjige: 10.09.
Hal Elrod

Pridružite se desetinama tisuća kojima je Čudesno Jutro promijenilo život i shvatite da imate mogućnost promijeniti svaki djelić svog života!

Tajna je u otkrivanju svog potencijala i apsolutnoj posvećenosti njegovom zovu, potencijala koji će učiniti da se svako jutro budite sa dodatnom energijom, motivacijom i fokusom koji će podignuti vaš život na višu razinu.

Sve ovo možda vam je jasno od prije, no Čudesno Jutro vam nudi definitivan način kako da spoznaju pretvorite u djelo!

Novo poglavlje vašeg života je pred vama. Zgrabite ga!

 

 

 

 

 

 

 

Obećana zemlja

Barack Obama

Ova očaravajuća i intimna ispovijest o 44. i prvom crnom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država, koji je inspirirao svijet da obnovi vjeru u moć istinske demokracije.

U prvom dijelu ovog dugo-očekivanog memoara, Barack Obama pripovjeda priču o svojoj nevjerojatnoj Odiseji koja počinje od mladića u potrazi za identitetom do vođe slobodnog svijeta, i koja iznosi duboko osobne detalje o Obaminoj političkoj edukaciji, kao i ključne trenutke njegovog političkog putovanja do prvog mandata kao predsjednika SAD-a; put koji je ispunjen dramatičnom transformacijom i dubokim političkim nemirima.

O svom osvrtu na svoj dvostruki mandat, Barack Obama pokazuje neviđenu iskrenost i sposobnost introspekcije te istovremeno prikazuje čovjeka koji se suočio oči u oči za duhom vremena i označio novo vrijeme nade i promjene.

Ova knjiga čitatelju donosi uvid u život u Bijeloj Kući i Ovalnom Uredu, o čovjeku koji je nosio Američku naciju kroz globalnu financijsku krizu, kroz sukobe sa Vladimirom Putinom, ratne krize u Afganistanu, reformu burze Wall Streeta i mnogo više…

I naposljetku, knjiga koja će vam vratiti vjeru u demokraciju i snagu zajednice izgrađene na povjerenju i suosjećanju.

 

 

 

Homo politicus

Gabrijela Kišiček

Vrsnom teorijskom analizom načela retorike, te studijama govora utjecajnih političara, djelo jasno ukazuje na vezu između retorike i javnog utjecaja pojedinih političkih poruka.

Riječ je o knjizi vrlo poticajnih znanstvenih uvida, koja neće biti čitana isključivo u stručnim krugovima, nego će sa velikim zanimanjem biti primljena i kod šire čitateljske javnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svetac, surfer i direktorica

Robin Sharma

Svako malo u svijetu se pojavi knjiga koja u sebi nosi mudrost i moć da se izravno obrati najboljim dijelovima nas samih, koja nas uči posmatrati vlastiti život kao neponovljivo umjetničko djelo.

U svom nezaboravnom vodiču, Robin Sharma, autor svjetskog bestsellera Redovnik koji je prodao svoj Ferrari i svjetski putnik čija su djela inspirirala tisuće ljudi širom svijeta, uči nas kako da otkrijemo urođene ali skrivene darove, preoblikujemo svoj život iz temelja i napokon počnemo živjeti kao najbolje verzije nas samih.

 

 

 

 

 

 

 

 

REFERENCE:
https://www.hocuknjigu.hr/