d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Health Hub Life+Style: TRENDOVI U ESTETSKOJ MEDICINI 2022. by Mladen Duduković i Maja Kovačević

P

oliklinika Duduković Kisić, jedna od najsuvremenijih na području estetske medicine i estetske kirurgije, nedavno je otvorila svoja vrata na jednoj od najljepših lokacija u gradu Zagrebu, na Lenuzzijevoj potkovi, na prelijepom Trgu braće Mažuranić. Njihov tim za Health Hub otkriva kakvi nas trendovi očekuju u estetskoj medicini u 2022. godini!

 

 

Dr. sc. MLADEN DUDUKOVIĆ, specijalist plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije i  dr. Maja Kovačević, specijalistica dermatovenerologije

 

 

 

 

 

 

Dr. sc. MLADEN DUDUKOVIĆ, dr. med.,

specijalist plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije

 

 

 

1. Prirodni balansirani izgled

Sve manje će biti naglasak na korekciji pojedinih dijelova lica poput velikih usana, brade, linije donje čeljusti, a sve vise će se gledati lice kao cjelina te će biti važnije postići usklađen i svjež izgled cijelog lica.

 

2. Kombinacija invazivnih i neinvazivnih tretmana

Kombinacije poput face liftinga ili kirurške blefaroplastike s lipofillingom podočnjaka i obraza

 

3. Hibridna operacija grudi

Ovo u našoj Poliklinici nudimo kao uslugu od samih početaka. Riječ je o povećanju grudi implantatima uz optimizaciju rezultata transferom manje količine vlastite masti.

 

4. Collagen boost za lijepu i zategnutu kožu

Ultherapy + Radiesse Wash tretman kao hit tretman u Poliklinici Duduković Kisić koji daje najjaci kolagenski boost od svih tretmana iz kategorije pomladivanja koze

 

5. Prezervacijska rinoplastika

Iako je kirurgija grana koja se najmanje mijenjala, novi trend u kirurgiji nosa je apsolutno prezervacija anatomskih struktura. Kod nas se spomenuta operacija izvodi sa endoskopski asistiranom korekcijom nosnog septuma sto garantira dugoročni estetski i funkcionalni rezultat

 

6. Mislim da će Poliklinika Duduković Kisić potpuno „razvaliti 2022.“ 😉!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. sc. Maja Kovačević, dr. med.,

specijalistica dermatovenerologije

 

 

 

1. Vitamin A prije svega!

Derivati vitamina A, uključujući svima dobro poznati retinol kao glavni predstavnik, i dalje ostaju na tronu aktivnih sastojaka u  anti-age kozmetici. U fokusu će biti različiti oblici derivata vitamina A koji imaju potentno djelovanje protiv fotostarenja kože, a pritom izazivaju minimalnu iritaciju i prikladni su za svakodnevnu primjenu.

 

2. Mezobotoks u borbi protiv proširenih pora

Mezobotoks je postupak koji predstavlja kombinaciju dvaju tretmana – mezoterapije i botoksa. U lice se poput mezoterapije površinski aplicira razrijeđeni botoks s ciljem smanjenja pora, zaglađenog izgleda i ublažavanja površinskih bora. Učinci ovog tretmana traju oko 6 mjeseci te mogu zaista dramatično poboljšati izgled kože.

 

3. Probiotici, prebiotici i postbiotici u proizvodima za njegu kože

U posljednjih se nekoliko godina sve više važnosti pridaje mikrobiomu kože te su brojne studije dokazale kako uravnoteženi mikrobiom smanjuje crvenilo, suhoću kože, a također povoljno djeluje kod akne i površinskih bora. Postbiotici su metaboliti ili komponente staničnih membrana probiotika koji sadrže molekule poput hijaluronske kiseline, peptidoglikana, egzopolisaharida i sl. koji potiču obnovu kože, štite ju od fotostarenja, a također pospješuju i njezine obrambene sposobnosti.

 

4. Zaštita kožne barijere – ceramidi i skvalan

U protekloj je godini, radi učestale pojave tzv. „maskne“, koža bila iritirana stoga je u 2022. nužno raditi na obnovi kožne barijere u čemu će nam pomoći ceramidi i skvalan. Ceramidi sprječavaju gubitak vlage, pomažu u obnovi kože i ojačavaju njezine zaštitne barijere, a imaju i anti-aging učinak.  Skvalan je derivat skvalena, tvar koja se inače nalazi u našoj koži i čija količina značajno opada nakon 30-e godine života. Zaslužan je za održavanje vlažnosti kože bez začepljenja pora, a također ima protuupalno djelovanje i pomaže u smanjenju crvenila kože.

 

5. Poboljšanje strukture kože – microneedling

Microneedling je već „stalna“ zvijezda u minimalno invazivnim estetskim tretmanima s ciljem remodelacije postojećeg kolagena i poticanja sinteze novog ublažavajući bore i ožiljke čineći kožu zategnutijom. Sredinom 2021. godine se na tržištu pojavio SkinPen, uređaj koji sadrži 14 mikroiglica koje stvaraju oko 2 milijuna mikrouboda tijekom samo jednog tretmana te bih ga izdvojila kao osobnog favorita za 2022. godinu.

 

 

 

 

 

 

 

PRELISTAJTE DIGITALNO PREMIJERNO IZDANJE HEALTH HUB MAGAZINA //