d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Special Policy Report “PRVACI ZDRAVSTVENE PISMENOSTI” – Zdravstveni rječnici u digitalnom obliku putem aplikacije Meddox dostupni velikom broju građana!

O

d osnivačica Meddox-a Vesne Babić i Maje Bogović, saznajte zašto je kompanija Sandoz prepoznala Meddox kao idealnog partnera za digitalizaciju projekta Zdravstvenih rječnika koji su sada dostupniji još većem broju građana!

 

 

Osnivačice Meddox-a Vesna Babić i Maja Bogović

 

 

Kao inovativna mobilna aplikacija s pacijentom u središtu Meddox osnažuje pojedince da upravljaju svojim zdravstvenim podacima te unaprijede razumijevanje zdravstvenih informacija, potičući ih na aktivnu brigu za zdravlje kao ključ prevencije. Upravo im je to i slogan – „Meddox -Tvoja zdravstvena dokumentacija na jednom mjestu”.

U Meddoxu nisu usmjereni samo na funkcionalno rješenje već žele utjecati na donošenje dobrih odluka za zdravlje. Tako je tvrtka Sandoz prepoznala Meddox kao idealnog partnera za digitalizaciju projekta Zdravstvenih rječnika koji su sada dostupniji još većem broju građana.

 

 

 

 

Kako piše Netokracija, u kontekstu sve popularnijeg konzultiranja s dr. Googleom, Vesna i Maja vide u Meddoxu i priliku da pomognu širenju tzv. zdravstvene pismenosti. U tome im je pomogao prvi partner, farmaceutska kompanija Sandoz, čiji je rječnik uključen u aplikaciju za bolje razumijevanje najčešćih kroničnih nezaraznih bolesti.

“Cilj podizanja razine zdravstvene pismenosti nije u tome da si korisnici sami postavljaju dijagnozu, nego da u potpunosti shvate onu koju im je postavio liječnik. Još jedan važan termin je i adherencija, odnosno razina pacijentova pridržavanja propisanoj terapiji. Pokazalo se da je upravo nedostatak razumijevanja taj koji vodi u slabiju adherenciju i posljedično lošije zdravstvene ishode, dok su pacijenti koji su više zdravstveno pismeni i 14 posto adherentniji. Ono što je alarmantno je da prema istraživanju o zdravstvenoj pismenosti objavljenom u European Journal of Public Health 2015. godine 47 posto (oko 35 milijuna) Europljana ima ograničenu zdravstvenu pismenost.”

 

 

 

Uz pohranu osobne medicinske dokumentacije, kao osnovnu funkcionalnost Meddox aplikacije,  danas 12.000 aktivnih korisnika Meddoxa može potražiti značenje gotovo 1.000 osnovnih medicinskih pojmova za bolje razumijevanje bolesti.

Uz nove funkcionalnosti podsjetnika na uzimanje terapije i zdravstvene preglede, Meddox kao all-round medicinska aplikacija, zaokružuje brigu o zdravlju na jednom mjestu utječući tako na adherenciju i posljedično bolje zdravstvene ishode.

 

 

 

 

Inovacije su i dalje imperativ za poboljšanje zdravlja, a upotreba digitalnih alata i podatka u zdravstvu, ubrzana krizom COVID-19, vodi nas prema transformaciji našeg pristupa zdravlju i skrbi koji je proaktivniji i preventivniji, utemeljen na podacima i inteligentnoj analitici, orijentiran na pacijenta. Upravo na ovom valu Meddox nastavlja s ubrzanim razvojem uz planove za širenje na druga tržišta te bazom od 50.000 pacijenata u Hrvatskoj sljedeće godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Special Policy Report „PRVACI ZDRAVSTVENE PISMENOSTI“