d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Otvorene su prijave za EIT Health Inovacijski Izazov – Snaga podataka u farmaceutskoj industriji!

E

IT Health Inovacijski izazov – Snaga podataka u farmaceutskoj industriji je natjecanje koje će vam omogućiti sudjelovanje u stvaranju rješenja koja odgovaraju potrebama industrije. Natjecanje organizira Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u ulozi EIT Health Huba za Hrvatsku i Farmaceutsko – biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

U sklopu višednevnog događaja uz mentorstvo stručnjaka bit ćete u mogućnosti saznati o intenzivnijoj primjeni znanosti o podatcima i povezanih tehnologija u farmaceutskoj industriji, povezati se s kolegama iz različitih disciplina i timski istražiti tehnološke i tržišne mogućnosti. Naučit ćete kako prepoznati problem, pristupiti njegovom rješavanju, kako rješenje prezentirati poslovnim partnerima te uz korisne povratne informacije započeti put ka stvaranju tržišno uspješnih inovacija u suradnji s farmaceutskom industrijom.

Sudjelovanjem u izazovu dobit ćete odgovore na sljedeća pitanja:

  1. Kako možemo pomoći pružateljima usluga da prikupljaju, objedinjuju i održavaju vrijedne povijesne i stvarne podatke o pacijentima kako bi pružili bolju zdravstvenu skrb?
  2. Kako možemo poboljšati kvalitetu odluka temeljem prikupljenih podataka?
  3. Kako možemo iz poveznica fizičkog i digitalnog svijeta stvoriti vrijedne podatke?

 

 

Kome je natjecanje namijenjeno?

EIT Health Inovacijski Izazov namijenjen je studentima, doktorandima, postdoktorskim istraživačima i profesionalcima na početku karijere koji kroz natjecanje imaju priliku okušati svoje talente i povezati se s ostalim dionicima u industriji.

Dobrodošli su sudionici iz svih područja s interesom za temu podataka u farmaceutskoj industriji.

Studenti završnih godina s prethodnim iskustvom u istraživanju su također dobrodošli sudjelovati i time nadograditi iskustvo, potaknuti kreativnost i umrežavati se.

 

O natjecanju

Natjecanje će se odvijati od 29. studenoga do 3. prosinca. Prvi dan i finale natjecanja bit će organizirani uživo na lokaciji BICRO BIOCentar, Borongajska cesta 83 H, Zagreb. Ostatak natjecanja bit će organiziran online, a ovisno o razvoju COVID-19 situacije, moguć je i prelazak na isključivo online opciju. Program natjecanja možete saznati ovdje: https://innovation.pharma.hr/program-natjecanja/

Na natjecanje se mogu prijaviti pojedinci i unaprijed formirani timovi. Unaprijed definirani timovi dobrodošli su predati zajedničku prijavu. Ako se prijavljujete kao pojedinac, prvi ćemo Vas dan natjecanja povezati u timove.  U nastavku natjecanja sudjelujete u timovima od 2 do 5 članova, te zajednički pronalazite rješenje i pripremate predstavljanje.

Kroz natjecanje, osim s kolegama u timu, surađivat ćete s predavačima, trenerima i mentorima koji će vam pomoći u napretku kroz program, ali i kako pristupiti pojedinim pitanjima kao što je identifikacija problema i uzroka, njegovo rješavanje, komercijalizacija i predstavljanje vizije drugima.

 

Nagrade

Vaša rješenja ocjenjivat će stručni žiri, a osim prilike za predstavljanje vaših rezultata industriji i akademskoj zajednici, članove najuspješnijeg tima očekuje i nagrada – poklon bonovi za informatičku opremu/elektroniku u vrijednosti od 1.500 KN po članici/članu.

Rok za prijavu je 26. studenoga, a planirani broj sudionika natjecanja je 30, prijavite se što ranije!

Prijave se vrše putem poveznice: https://innovation.pharma.hr/prijava/