d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Najavljujemo! EU konferencija o novoj Uredbi za procjenu zdravstvenih tehnologija (Regulation on Health Technology Assessment (HTA))

G

lavni cilj događaja je predstaviti planove Komisije za provedbu novog pravnog okvira i potaknuti raspravu s tijelima država članica, tijelima HTA, predstavnicima industrije, zdravstvenim djelatnicima i pacijentima o mogućnostima i izazovima sljedeće tri godine, do primjene Uredbe o HTA u siječnju 2025. godine.

 

Konferencija će uključivati ​​uvodnu sesiju na kojoj će sudjelovati europska povjerenica za zdravlje i sigurnost hrane Stella Kyriakides, europarlamentarac Tiemo Walken, te predstavnici portugalskog i francuskog predsjedništva. Jutarnja plenarna sjednica će se fokusirati na planove Povjerenstva u tri godine priprema za provedbu Uredbe o HTA.

Poslijepodne će konferencija usvojiti participativni pristup s paralelnim tematskim sesijama koje organiziraju organizacije pacijenata i zdravstvenih djelatnika, odnosno tijela HTA. Konferencija će završiti završnom plenarnom sjednicom.

Ovaj događaj će omogućiti sudionicima da se pridruže i fizički i online.

 

PROGRAM