d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Najavljujemo! 4th Virtual Heroic Policy Meetup // “Personalizirana onkološka skrb – Od pravovremene dostupnosti do boljih ishoda liječenja”

H

Hrvatska liga protiv raka već nekoliko desetljeća mijenja horizonte onkologije, ostavljajući trajni trag u znanstvenom, stručnom, društvenom, humanom i zdravstveno političkom naslijeđu te naglašavajući od osnutka da rak nije samo pitanje zdravstva, nego cijele društvene zajednica i opstojnosti nacije.

 

HEROIC je javnozdravstveno edukativni projekt koji se temelji na suvremenom trendu integrativne onkološke prakse i sverastućeg koncepta življenja s rakom i “preživljavanja” nakon dijagnoze raka. Cilj projekta je javnosti u duhu digitalne transformacije i podrške potrebitima, a pogotovo nakon pandemije COVID-19, promicati osnaživanje integrirane skrbi onkoloških bolesnika, osvijestiti važnost prevencije nastanka te pravovremenog otkrivanja zloćudnih bolesti, dati doprinos očuvanju mentalnog zdravlja te poboljšati reintegraciju i rehabilitaciju onkoloških bolesnika, povezivanjem multidisciplinarnog tima brojnih stručnjaka i karatea kao sporta koji znanstveno dokazano doprinosi psihofizičkom zdravlju i koji je inovativna poveznica u ovom integriranom projektu.

 

Hrvatska liga protiv raka kao počela je s provođenjem pilot projekta HEROIC 2019. godine, koji je uspješno kao pilot projekt predstavljen široj javnosti. Ovim projektom nastavljamo ohrabriti svakog pojedinca da se herojski i na vrijeme odvaži nositi s borbom protiv raka, simbolično na krilima karatea kao sporta koji znanstveno dokazano pomaže duhu i tijelu, uz tim svih relevantnih stručnjaka i zdravstvene administracije koji trebaju herojski osvijestiti važnost provođenja najsuvremenijih stručnih smjernica i zdravstvenih politika!

Svatko od nas može napraviti nešto herojski u borbi protiv raka! Heroji su i onkološki bolesnici, zdravstveni stručnjaci, karatisti i drugi sportaši, zdravstvena i državna administracija koja može napraviti odlučne poteze u prevenciji i liječenju raka, mediji i svi građani!

 

 

Projekt HEROIC je odmah po pokretanju odlično popraćen od strane medija. Ima pokroviteljstvo Ministarstva zdravstva, Ministarstva sporta i turizma, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, uz partnerstvo niza stručnih i strukovnih društava, udruga pacijenata, te hrvatskih eurozastupnika. Ujedno je pohvaljen i u Saboru kao primjer dobre prakse za „survivorship“ platformu za onkološke bolesnike, na što smo osobito ponosni.

 

 

Pandemija COVID-19 i posljedične disrupcije u onkološkoj skrbi dramatično su utjecale na probir i rano otkrivanje raka. S druge strane, sve veći broj pacijenata, zahvaljujući pravovremenoj i personaliziranoj dijagnostici, razvoju inovativnih zdravstvenih tehnologija, modernim data-driven pristupom i testiranjima, te inovativnim terapijama, preživljava rak, stoga je ključno osnažiti poruku herojskog suočavanja s rakom na razini prevencije, političkog djelovanja, stručnog integriranja, pravovremene dostupnosti inovacija u dijagnostici i liječenju, te modernog psihosocijalnog aspekta i „survivorship“ koncepta.

 

Obzirom na nedavno obilježeni Europski tjedan borbe protiv raka te prvi nacionalni Dan preživjelih od raka, Hrvatska liga protiv raka nastavlja s HEROIC virtualnim policy događanjima posvećenim najaktualnijim trendovima u onkološkoj skrbi koja ima utjecaj na ishode liječenja i preživljenje.

 

 

4th VIRTUAL HEROIC POLICY MEETUP

PERSONALIZIRANA ONKOLOŠKA SKRB – OD PRAVOVREMENE DOSTUPNOSTI DO BOLJIH ISHODA LIJEČENJA

 

15. lipnja 2022. godine (14:30-15:30)  // putem Cisco Webex platforme

 

 

SUDIONICI VIRTUALNOG PANELA (to be announced):

  • Predstavnik/ca Ministarstva zdravstva
  • Predstavnica udruge pacijenata
  • Predstavnik Hrvatskog društva za internističku onkologiju i onkologa
  • Predstavnik/ca Saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu skrb
  • Zastupnik/ca u Europskom parlamentu aktivan/na u borbi protiv raka
  • Predstavnik Hrvatske lige protiv raka

 

 

Zahvaljujemo svima koji će svojim sudjelovanjem podržati nastavak HEROIC projekta pod sloganom „OTKRIJ (ZA) ŽIVOT!“ i ovaj virtualni događaj posvećen osnaživanju svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka te modernog pristupa u screeningu koji uključuje i personalizirani pristup u dijagnostici s ciljem što učinkovitijeg liječenja uz osvrt na jednaku dostupnost svim građanima EU i diljem Hrvatske. Naravno, jedan od glavnih prioriteta nastavka projekta HEROIC jest potaknuti na herojsku odlučnost svih dionika u onkološkoj skrbi da se što uspješnije kroz akcijske planove realiziraju ciljevi Nacionalnog strateškog okvira protiv raka! Takvim pristupom dajemo mogućnost da se na vrijeme spase životi, da se na vrijeme otkrije i izliječi zloćudna bolest, ali i da građani dobiju mogućnost da otkriju još mnoštvo predivnih trenutaka u životu uz pravovremenu dostupnost farmaceutskih i medicinsko-tehnoloških inovacija te herojskog mindseta po uzoru na vrhunske sportaše!

 

 

LINK ZA BESPLATNU REGISTRACIJU I SUDJELOVANJE:

https://healthhub.webex.com/healthhub/onstage/g.php?MTID=e836d42228f4eda103c3a14c283b79193