d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Splitska konferencija dm-a o ženskom zdravlju „Odvoji dan za sebe“ bez tabua o menstrualnom siromaštvu, mentalnom zdravlju žena, prevenciji raka i percepciji ljepote danas

U

Splitu je održana druga dm ženska konferencija čiji je cilj nastaviti otvoren razgovor o temama ključnima za žensko zdravlje te što većem broju žena ponuditi savjete i rješenja koja će im pomoći u postizanju bolje kvalitete života.

Vođeni željom da se u Hrvatskoj napravi nešto korisno, edukativno, preventivno, te osnaži dijalog o  zdravlju žena, dm je ponovno ovom konferencijom, kao i podržavanjem inicijativa udruga civilnog društva, napravio značajne iskorake u promicanju, zagovaranju i poboljšanju sveobuhvatnog ženskog zdravlja te zdravstvene pismenosti u Hrvatskoj!

Potrebu za nastavkom ovog važnog dijaloga potvrdilo je ovogodišnje istraživanje agencije Spectra u kojem je čak 71 posto žena ocijenilo da je suočavanje s menstruacijom u hrvatskom društvu teško, prvenstveno zbog toga što se ona još uvijek smatra tabu temom. Nadalje, gotovo svaka druga žena u Hrvatskoj ocjenjuje da bi zdravlje žena trebalo biti važnije u našemu društvu.

 

 

 

 

 

 

Program je bio i više nego uzbudljiv, edukativan i interaktivan! Razgovaralo se o brojnim temama kroz nekoliko sesija:

  1. (P)Ostati zdrava – put ka sreći by Bruno Šimleša
  2. Kako pobijediti stres i (p)ostati mentalno zdrava? – Izazovi mentalnog zdravlja – put do „Pobjedničkog mindseta“?
  3. Vaginini dijalozi – suvremeni razgovori o ginekološkom zdravlju – Sve što o ženi triba znat.
  4. Tijelo kao hram – od preventivnih pregleda do wellbeinga
  5. Je li ljepota u očima promatrača? Kanoni ljepote od baby boomersa do Generacije Z – Osvrt na evoluciju pojma ljepote i psihodermatologiju.

 

 

 

 

 

“Na prvoj dm ženskoj konferenciji prošle smo godine započeli otvoreni razgovor o ženskom zdravlju, a ove smo godine taj razgovor nastavili kada je dm, s ciljem promjene percepcije menstruacije i pružanja podrške ženama, trajno snizio cijene svih uložaka, tampona i menstrualnih gaćica dm-ove marke. Potom smo, na Dan žena, pokrenuli natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra na koji su pristigle 104 prijave projekata čiji je cilj podići razinu znanja o menstrualnom zdravlju i doprinijeti promjeni percepcije menstruacije u javnosti. Na drugoj dm ženskoj konferenciji dotaknuli smo se važnih tema kao što su ginekološko i mentalno zdravlje, a razgovor ćemo nastaviti već u srijedu 8. svibnja u prvom u nizu dm podcasta. Pridružite nam se svake druge srijede u svibnju, lipnju i srpnju kako bismo zajedno normalizirali razgovor o menstruaciji i drugim aspektima ženskoga zdravlja’, izjavila je Gordana Picek, voditeljica resora nabave i marketinga dm-a za regiju Adria te voditeljica prodajne regije u Hrvatskoj.

 

 

 

 

 

 

 

Sudionicama druge dm ženske konferencije ginekologinja Ulla Marton ponudila je stručne savjete o očuvanju ginekološkog zdravlja te je, uz pomoć književnice i glumice Arijane Čuline, u panel raspravi ‘Vaginini dijalozi’ pružila dodatne uvide na tu temu. U panelu ‘Tijelo kao hram’ akademkinja Mirna Šitum, voditeljica Ines Nosić i chef Ivan Pažanin razgovarali su o važnosti redovitih preventivnih pregleda, zdravstvenoj pismenosti i well-beingu, dok su o mentalnom zdravlju, s fokusom na suočavanje sa stresom, govorili sociolog i autor Bruno Šimleša te psihijatar Boran Uglešić uz plesnu pedagoginju Kristinu Đanić, svjetsku i europsku prvakinju u taekwondou Lenu Stojković te olimpijsku broncu Tonija Kanaeta. O percepciji ljepote danas te evoluciji brige o ljepoti u 100.000 godina govorile su dermatologinja Iva Bojčić, fotografkinja Sonja Dvornik te diplomirana glumica i instruktorica rekreacije i fitnessa Ana Gruica Uglešić.

 

 

 

 

 

 

 

Sudionice su se pridružile panel raspravama te su sudjelovale u radionici hormonalne joge. Izvrsni stand-up Arijane Čuline podsjetio ih je na ulogu smijeha u nošenju sa stresom u svakodnevnom životu, a tijekom konferencije savjete o dm-ovim proizvodima i make-upu potražile su kod dm beauty savjetnica. Kraj konferencije bio je posvećen vježbi i hormonalnoj jogi uz Nikolinu Dežmarić Krofak.

Health Hub je bio ponosni partner dm-u u pripremanju stručnih dijaloga o ženskom zdravlju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 WIN platforma: https://www.healthhub.hr/tag/WIN/