d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Održana prva dm-ova konferencija o ženskom zdravlju – Konferencija „Odvoji dan za sebe“ u središte stavila bitne aspekte zdravlja žena!

U

ponedjeljak 11. rujna u Hotelu Zonar Zagreb, održala se dm-ova prva konferencija o ženskom zdravlju „Odvoji dan za sebe koja je okupila vrhunske stručnjake iz različitih područja kako bi odgovorili na najvažnija pitanja o brojnim aspektima ženskog zdravlja, a sudionice osnažili te potaknuli na bolju brigu o vlastitom zdravlju.

Vođeni željom da se u Hrvatskoj napravi nešto korisno, edukativno, preventivno, te osnaži dijalog o  zdravlju žena, dm je ovom konferencijom, uz partnere kojima se pridružio Health Hub, kao i podržavanjem inicijativa udruga civilnog društva, nastavio raditi značajne iskorake u promicanju, zagovaranju i poboljšanju sveobuhvatnog ženskog zdravlja te zdravstvene pismenosti u Hrvatskoj!

Svjestan činjenice kako je zdravlje najveće bogatstvo kojim čovjek raspolaže, dm već niz godina provođenjem brojnih aktivnostima nastoji dati doprinos boljoj zdravstvenoj skrbi građana te unaprijediti kvalitetu njihovih života. Tijekom ove godine dm je svoje aktivnosti usmjerio na zdravlje, s posebnim naglaskom na žensko zdravlje te na skretanje pozornosti na teme i izazove s kojima se žene svakodnevno susreću, a o kojima se u javnosti i dalje nedovoljno govori.

 

 

 

 

 

„Naš prvi ovogodišnji korak u smjeru promicanja ženskog zdravlja bio je natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra u sklopu kojeg smo odabrali devet društveno odgovornih projekata usmjerenih na doprinos dobrobiti i zdravlju žena te smo ponosni na nova partnerstva koja smo tom aktivnošću izgradili. Uz natječaj, tijekom godine smo osigurali dodatan prostor za raspravu i edukaciju o ženskom zdravlju te u suradnji sa stručnjacima kreirali seriju od šest podcasta kako bi savjeti o brojnim aspektima zdravlja žena bili svima dostupni. U tom kontekstu, konferencija „Odvoji dan za sebe“ predstavlja svojevrsnu krunu naših dosadašnjih aktivnosti, a vjerujemo kako će zaključci s konferencije poslužiti kao dodatan poticaj da o temi ženskog zdravlja ubuduće razgovaramo otvoreno i bez zadrške“, istaknula je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

 

“Postoji izreka koja kaže “Žena tvori potpuni krug. Unutar nje nalazi se moć stvaranja, njegovanja i transformacije.” Vjerujući da je u svakoj od žena prisutna neizmjerna moć, ljepota i snaga, konferenciju su podržali brojni govornici koji su prihvatili poziv- program su činili istaknuti, autentični lideri i eksperti koji u svom svakodnevnom radu na više razina daju doprinos sveobuhvatnom javnom zdravlju, pa tako i psihofizičkom ženskom zdravlju, bilo da je riječ o radu s pacijentima ili promicanju zdravih životnih stilova u javnosti.”, istaknula je moderatorica konferencije Anita Galić u ime Health Hub-a koji je podržao ovu hvalevrijednu konferenciju koja je okupila preko 250 sudionica!

 

Organizatori iz dm – drogerie markt

 

 

 

Program dm-ove prve konferencije o ženskom zdravlju započeo je temom mentalnog zdravlja, a sociolog i autor Bruno Šimleša u svojem je izlaganju pojasnio kako očuvati mentalno zdravlje u doba današnjih izazova. Prva u nizu panel rasprava okupila je stručnjakinje iz različitih područja – akademkinju i neurologinju Vidu Demarin, plesnu pedagoginju Kristinu Đanić, nutricionistkinju Karmen Matković Melki i neuropedijatricu prof. dr. sc. Mašu Malenicu, koje su govorile o ulozi očuvanja mozga na putu do zdravog starenja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dio programa bio je posvećen i raspravi o ključnim inicijativama za promicanje preventivne skrbi o zdravlju žena na nacionalnoj i europskoj razini, u kojoj su sudjelovali prim. Tatjana Nemeth Blažić iz HZJZ-a i prof. dr. sc. Domagoj Eljuga iz Hrvatske lige protiv raka.

 

 

 

 

 

 

Jedan od najvažnijih ciljeva dm-ove konferencije bio je skidanje tabua s tema kao što su menstrualni ciklus, hormonalni disbalans i seksualno zdravlje. Stoga su, u dijalogu o ginekološkom zdravlju kao temi važnoj za kvalitetu života žena svih dobnih skupina, svoja stručna mišljenja podijelili ginekologinje Ulla Marton i Nataša Šemnički te psihijatar i seksualni terapeut Goran Arbanas uz doprinos dijalogu voditeljice i glazbenice Ide Prester.

 

 

 

 

 

Na kraju ove cjelodnevne konferencije, panel rasprava bila je posvećena evoluciji i percepciji ljepote te promicanju novih standarda ljepote, a na ulogu koju u tome imaju estetski zahvati, uz estetskog kirurga dr. sc. Mladena Dudukovića, osvrnule su se i specijalistica dermatovenerologije doc. dr. sc. Ivana Prkačin, dr.med., iskusna modna agentica Tihana Harapin Zalepugin i magistrica dizajna i poznata voditeljica Mia Kovačić.

 

 

 

 

Uz panel-rasprave, sudionice konferencije namijenjene ženama koje žele očuvati svoje zdravlje i unaprijediti kvalitetu svakodnevnog života, imale su priliku sudjelovati u radionicama na temu pravilnog disanja (koju je držala Sandra Karabatić, magistra sestrinstva i predsjednica Udruge Jedra) te plesa, kao alata za učinkovito nošenje sa stresom u svakodnevnom životu (koju je održala plesna pedagoginja Kristina Đanić).

 

 

 

 

 

 

 

Health Hub je bio stručni partner ovoj jedinstvenoj i zanimljivoj konferenciji s koje su sve prisutne sudionice ponijele pozitivne dojmove, što je pokazalo vrijednost ovakvih inicijativa u poboljšanju zdravstvene pismenosti! Zahvaljujemo se svima koji su ovaj dan učinili korisnim, predivnim, inspirativnim i konstruktivnim, kako bi žene koje su sudjelovale na konferenciji otišle s informacijama koje život znače, osmijehom na licu i punim srcem što su napravile nešto za sebe!

 

 

FOTOGALERIJE

 

 


 

 

 

 WIN platforma: https://www.healthhub.hr/tag/WIN/

 

 

 

 

 

PRELISTAJTE DIGITALNO PREMIJERNO IZDANJE HEALTH HUB MAGAZINA //