d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Special Policy Report “ZA ZDRAVLJE BUBREGA 2020.-2030.”- Dejan Lakovski: “Iznimna nam je čast da istraživačka farmaceutska industrija daje svoj doprinos zdravijoj budućnosti s dostupnim inovacijama i onima koje su na horizontu!”

H

ealth Hub je kao jedinstveni regionalni think tank za zdravstvo i zdravstvenu industriju u suradnji sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u okviru Svjetskog dana bubrega pokrenuo Special Policy Report s najrelevantnijim dionicima zdravstvenih politika na području kronične bubrežne bolesti, kako bi podržao misiju i ciljeve inicijative „Desetljeće bubrega“ “ (The Decade of Kidney ™- AAKP) / EKHA u Hrvatskoj, uz brojne institucionalne partnere, stručna udruženja, udruženja pacijenata i zdravstvenu industriju.

U okviru Special Policy Reporta i Foruma sudjelovao je i dr. Dejan Lakovski, MBA, Cluster Country Director, Balkans, AstraZeneca koji je dao doprinos dijalogu i zaključcima iz perspektive inovativne zdravstvene industrije.

 

 

 

 

dr. Dejan Lakovski, MBA, Cluster Country Director, Balkans, AstraZeneca

 

 

 

Osobe s bubrežnim bolestima su među najranjivijima u populaciji zbog kontinuiranih potreba za dosljednom koordiniranom skrbi – skrbi koja je često doživotna i uključuje složeno i neprekidno liječenje.

Posljednjih godina, utjecaj COVID-19 na zdravstveni sustav dodatno je opteretio ovu ranjivu populaciju.

Cijelo društvo, uključujući kreatore politika, zdravstvene stručnjake, vlade, zdravstvenu industriju, kao i osobe koje žive s bubrežnom bolešću te njihove skrbnike, mora biti spremno na neočekivane događaje i ishode, kako bi se pravovremeno izbjegla bilo kakva disrupcija u dostupnosti dijagnostici, liječenju i skrbi.

 

Da bismo zajedničkim snagama proveli preventivni plan u sprječavanju posljedica kronične bubrežne bolesti na pojedinca, zdravstveni sustav i zajednicu, u duhu europske misije #HealthierTogether, iznimna nam je čast da istraživačka farmaceutska industrija ima priliku dati svoj doprinos zdravijoj budućnosti s dostupnim inovacijama i onima koje su na horizontu. Ponosni smo što kroz paneuropske i globalne inicijative kao što je Svjetski dan bubrega, možemo ukazati na vrijednost pravovremene dostupnosti inovacijama, doprinijeti podizanju svijesti među rizičnim skupinama, ali i ukazati na najbolje prakse u poboljšanju ishoda liječenja kronične bubrežne bolesti.

 

Nadamo se da će do 2030. godine, kronična bubrežna bolest biti zanemarivi javnozdravstveni problem jer ćemo zajedničkim snagama ostvariti misiju desetljeća zdravlja bubrega na svim razinama, od pravovremenog otkrivanja do najučinkovitijeg liječenja!

 

 

 

 

 

 

 

 

SPECIAL POLICY REPORT “ZA ZDRAVLJE BUBREGA 2020.-2030.”