d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

smartCARE projektom do “pametne kartice” i poboljšanja kvalitete života za osobe koje su preboljele rak

O

sobe koje su preboljele i preživjele rak često izjavljuju postojanje poteškoća u komunikaciji s onkolozima, liječnicima obiteljske medicine i medicinskim sestrama. smartCARE projekt ima za cilj razviti ‘Cancer Survivor Smart Card’. Ovaj digitalni alat smanjit će komunikacijski jaz između onkoloških bolesnika nakon preboljenja te pružatelja zdravstvenih i socijalnih usluga. Time će pružatelji usluga promicati osnaživanje uloge građana kroz skrb usmjerenu na pacijenta i u konačnici poboljšati kvalitetu života osoba koje su preboljele i preživjele rak. European Cancer Organisation koordinira ovaj EU projekt u okviru programa EU4Health 2021.-2027., usmjerenog na održivost i potrebe korisnika.

 

 

 

 

 

 

smartCARE ima za cilj:

  • Suradnju s programerima aplikacija kako bi zajednički izradili aplikaciju Cancer Survivor Smartcard App
  • Osigurati visokokvalitetnu follow-up skrb putem pristupa pacijentovoj kliničkoj povijesti
  • Omogućiti pacijentima s rakom i preživjelima personaliziranu follow-up skrb
  • Poboljšati komunikaciju između pružatelja zdravstvene skrbi i onkoloških bolesnika nakon preživljenja raka posebice kada je riječ o potrebama i pitanjima bivših bolesnika

 

Projekt smartCARE značajna je inicijativa Europskog plana za borbu protiv raka koji se koordinira u okviru programa EU4Health. Dizajnirat će se digitalni alat za smanjenje komunikacijskog jaza između preživjelih onkoloških bolesnika te pružatelja zdravstvenih i socijalnih usluga. SmartCARE Consortium radi zajedno s Bilbomatica Consortiumom koji razvija tehničke elemente prototipa aplikacije.

 

 

 

 

 

REFERENCE:
https://www.europeancancer.org/eu-projects/impact/smartcare