d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

HEALTH POLICY RADAR // Muško zdravlje na zdravstvenom radaru – Prof. dr. sc. Tvrtko Hudolin i dr. Luka Penezić o važnosti dostupnosti inovacija u dijagnostici i liječenju raka prostate u kliničkoj praksi

T

ema prvog HEALTH POLICY RADAR-a je „Muško zdravlje na zdravstvenom radaru” – uz važno pitanje „Jesu li inovacije dostupne svakom muškarcu?“, bilo da je riječ o zdravstvenoj pismenosti, dijagnostici, inovacijama u liječenju ili programima podrške pacijentima oboljelima od raka prostate. Tim povodom smo o važnosti dostupnosti inovacija u kliničkoj praksi u dijagnostici i liječenju raka prostate razgovarali s prof. dr. sc. Tvrtkom Hudolinom, spec. urologije, pročelnikom Zavoda za onkološku i rekonstruktivnu urologiju KBC Zagreb i dr. Lukom Penezićem, spec. urologije sa Zavoda za endourologiju KBC-a Zagreb.

 

 

 

Prof. dr. sc. Tvrtko Hudolin, spec. urologije, pročelnik Zavoda za onkološku i rekonstruktivnu urologiju KBC Zagreb i dr. Luka Penezić, specijalist urologije sa Zavoda za endourologiju KBC-a Zagreb

 

 

Prof. dr. sc. Tvrtko Hudolin, spec. urologije,

pročelnik Zavoda za onkološku i rekonstruktivnu urologiju KBC Zagreb

 

“Rak prostate je najčešća bolest u muškaraca i samim time je jasno da je riječ o važnoj bolesti posebice jer danas imamo sve više mlađih muškaraca koji imaju obolijevaju od raka prostate. Najvažnije je da se bolest otkrije dovoljno rano, a ako su pacijenti dovoljno informirani o bolesti oni će se javiti liječniku na vrijeme, kako bi je adekvatno liječili i, najvažnije – izliječili.

Kao i u svim područjima ljudske djelatnosti, što imamo moderniju tehnologiju, bolje i suvremenije metode rada i djelovanja, to su rezultati bolji. Tako je i danas u medicini i urologiji, ukoliko imamo novu tehnologiju, najsuvremenije i najbolje na raspolaganju, imat ćemo bolju dijagnostiku i bolje rezultate liječenja. To je vrlo važno te nastojimo pratiti sve svjetske trendove, pa tako naša kuća ima najnovije uređaje, od robotskog sustava do novih slikovnih (imaging) metoda, a sve sa ciljem da naši pacijenti imaju što bolju i što kvalitetniju uslugu te što bolje i kvalitetnije liječenje.”

 

“Ukoliko imamo novu tehnologiju, najsuvremenije i najbolje na raspolaganju, imat ćemo bolju dijagnostiku i bolje rezultate liječenja u urologiji i medicini…”

 

 

 

 

 

Luka Penezić, dr. med., spec. urologije

Zavod za endourologiju KBC-a Zagreb

“Rak prostate je izlječiva bolest ako se na vrijeme dijagnosticira, a jako uspješno se može liječiti čak i u metastatskom stadiju. Vrlo je bitno osvijestiti da se pacijenti / muškarci jave na vrijeme liječniku na pregled i da svakako vode brigu o svome zdravlju kontinuirano, a ne samo jednom godišnje.

Dostupnost inovacijama je važna jer svijet svakim danom ide naprijed i inovacije u principu „izniču“ svakodnevno. Inovacije nam pomažu da brže dijagnosticiramo bolest, da bolje liječimo bolest, da rezultati i ishodi liječenja budu uspješniji a pacijenti u konačnici zadovoljniji i zdraviji.”

 

“Inovacije nam pomažu da brže dijagnosticiramo bolest, da bolje liječimo bolest, da rezultati i ishodi liječenja budu uspješniji a pacijenti u konačnici zadovoljniji i zdraviji…”

 

 

 

 

 

 

„HEALTH POLICY RADAR“ s temom „Muško zdravlje na zdravstvenom radaru – Inovacije dostupne svakom muškarcu“ možete pogledati na YouTube kanalu:

https://www.youtube.com/watch?v=NtoB5LvL4pE