d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Suradnja Hrvatske udruge menadžera u zdravstvu i Poljske federacije bolnica

H

rvatska udruga menadžera u zdravstvu i Poljska federacija bolnica razmijenile su pisma namjere kojima je započela suradnja između ovih dvaju organizacija.

„Naši ciljevi su integracija zdravstvenih menadžera na nacionalnoj i međunarodnoj razini, razmjena znanja i promicanje dobrih praksi u upravljanju zdravstvom“ – izjavili su čelnici obaju organizacija – prof. Željko Mateljak, predsjednik Hrvatske udruge menadžera u zdravstvu i prof. Jaroslaw J. Fedorowski, predsjednik Poljske federacije bolnica.

Hrvatska udruga zdravstvenih menadžera – Hrvatska udruga menadžera u zdravstvu (HUMZ) osnovana je u Splitu 15. prosinca 2024. godine na Ekonomskom fakultetu, Sveučilišta u Splitu, kao prva udruga zdravstvenih menadžera u Republici Hrvatskoj. Osnovna ideja Udruge je povezivanje i sinergija članova, koji rade i djeluju u zdravstvenim organizacijama s ciljem učinkovitijeg upravljanja zdravstvenim sustavima u Republici Hrvatskoj i doprinos omogućavanju boljeg pristupa i razvoja kvalitete zdravstvene zaštite sa svim svojim korisnicima.

 

 

 

 

 

Poljska federacija bolnica – Polska Federacja Szpitali (PFSz) osnovana je u Varšavi 11. listopada 2011. kao nevladina organizacija bolnica koju zastupaju njihovi upravitelji. PFSz pokriva preko 550 bolnica. Povezuje bolnice bez obzira na njihov model vlasništva, profil specijalnosti, veličinu ili lokaciju u Poljskoj. PFSz je punopravni i aktivni član Europske bolničke federacije HOPE, kao i Međunarodne bolničke federacije IHF sa sjedištem u Ženevi – to je jedina globalna bolnička organizacija. Vizija PFSz-a je održiv zdravstveni sustav izvan podjela, misija je integrirati bolnice, a vodeća strategija je promicanje dobre prakse u bolnicama.

Zajednička suradnja ovih dvaju zdravstvenih organizacija u budućnosti temeljit će se na razmjeni iskustva u upravljanju zdravstvenim organizacijama, organiziranju znanstvenih i stručnih konferencija te u razvoju brojnih zajedničkih edukativnih programa za menadžere u zdravstvenih organizacijama.

 

 

 

prof. Željko Mateljak, predsjednik Hrvatske udruge menadžera u zdravstvu i prof. Jaroslaw J. Fedorowski, predsjednik Poljske federacije bolnica