d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Dostupna je hrvatska mobilna aplikacija za provjeru COVID-19 potvrda

Od srijede je na Apple App Storeu dostupna mobilna aplikacija CovidGO. Ona služi za provjeru EU digitalnih COVID potvrda, a potpuno je besplatna i dostupna svima. Za sada je aktivirana samo na App Storeu, a uskoro će biti i na Google Playu. Aplikacija omogućava validaciju QR kodova na EU digitalnim COVID potvrdama izdanim u Republici Hrvatskoj i državama članicama EU. Mobilnom aplikacijom moguće je provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju. CovidGO ne obrađuje osobne podatke, već provjerava nacionalni digitalni potpis zapisan u QR kodu. U slučaju valjane potvrde ekran će se prikazati u zelenoj boji, a u slučaju da potvrda iz bilo kojeg razloga nije valjana prikazat će se crveni ekran s dodatnim obrazloženjem.

 

Hrvatska mobilna aplikacija CovidGO potpuno je besplatna, a služi svima koji žele ili moraju provjeriti valjanost nečije, ili svoje, EU digitalne COVID potvrde.

 

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, mobilna aplikacija će olakšati provjere valjanosti potvrda za vrijeme događanja na kojima će biti prisutne osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu. Tehničko rješenje sustava EU digitalne COVID potvrde u Republici Hrvatskoj uspostavila je tvrtka AKD, a do sada je potvrdu preuzelo više od 217.000 građana.

 

REFERENCE:
https://www.bug.hr/mobilne-aplikacije/dostupna-je-hrvatska-mobilna-aplikacija-za-provjeru-covid-potvrda-22015