d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Uredničko pismo povodom predstavljanja Health Hub platforme: “Bolje je upaliti svijeću nego proklinjati mrak…”

S

vaki pravi ljubitelj knjiga sigurno je u rukama držao bestseller jednog od najboljih svjetskih motivacijskih autora, Robina Sharme, “Svetac, surfer i direktorica”. Kako navodi izdavač, u njemu glavni lik Jack Valentine ima sve: uspješan posao, divan stan, dobre prijatelje, vrhunski automobil, sve dok jednog dana nije završio na intenzivnoj njezi. Ipak, sve se događa s razlogom te Jack u bolnici upoznaje sjedokosog starca s neizlječivom dijagnozom, koji će mu ispričati svoju životnu priču i navesti ga da krene na put samospoznaje s najvažnijim životnim pitanjima: Jesam li mudro živio? Jesam li  volio iskreno? Jesam li plemenito služio?

 

HEALTH HUB – Ambasadori inovacija na naslovnici premijernog izdanja HH Magazina

 

 

U duhu one da je “zdravlje naroda vrhovni zakon”, zdravstveni sustav postoji da bi bio u službi pojedinca, čovjeka, pacijenta koji se u čekaonici ili bolesničkoj sobi vrlo često preispituje pitanjima baš poput Sharminog junaka te zamišlja kako će provesti ostatak svog života na puno kvalitetniji i sadržajniji način kad izađe iz bolnice. Jednaka pitanja može si postaviti svatko od nas, bilo da je zdravstveni stručnjak, dionik državne administracije ili “bakljonoša” farmaceutskih inovacija. Kako mudro povezati sve dostupne inovacije, znanja i tehnologije? Kako svojim djelovanjem iskazati pažnju i ljubav prema bližnjem ili najpotrebitijima? Kako skupiti glave, povezivati, biti pomirljiviji prema različitim stavovima, te kako plemenito služiti svojoj domovini i zajednici? Kako da i u ovom zdravstvenom sektoru navijamo za Hrvatsku na domaćem i gostujućem terenu te se ponosimo “Vatrenima” najboljih praksi u zdravstvu?

 

 

Idejna začetnica HEALTH HUB-a i urednica premijernog izdanja HH Magazina, Anita Galić

 

 

Odgovori na ova pitanja duboko su ukorijenjena u motivu nastanka Health Hub-a, mjesta okupljanja u zdravstvu te prvog regionalnog business think tanka za zdravstvo i zdravstvenu industriju. Health Hub se “rodio” kao potreba da ukazujemo na prilike, rješenja, trendove i važnost povezivanja. On je ideja koja se “klesala” tijekom 15 godišnjeg rada u zdravstvu i zdravstvenoj industriji, karika koja nam je možda cijelo vrijeme nedostajala da bismo se ponovno vratili priči o zajedničkoj viziji, europskoj i globalnoj izvrsnosti te pogledu u budućnost, prema golu za pobjedu (umjesto “pucanja lopti u aut”)!

Koncept business think tanka u svijetu nije nov, no u našoj regiji jest pionirski iskorak. Volim istaknuti kako je jedan od mojih dragih dugogodišnjih suradnika jednom prilikom u šali izjavio „Galić, kakve ti to tenkove šalješ na zdravstvo?!“, na što sam mu odgovorila „Tenkove s izvrsnim idejama!“

 

Iskreno se nadam da ćete nakon iskoraka u Health Hub “svijet” i ovo premijerno izdanje magazina (koji je dio cijele platforme), promijeniti svoju perspektivu. Ili kako bi Sharma rekao: “Zaboravite sve predrasude i s dječjom se znatiželjom zaputite na ovo putovanje, svjesni da ćete na drugu stranu stići kao druga osoba, točnije, mnogo bolja verzija sebe.”

 

Našem zdravstvenom ekosustavu takav stav je potrebniji no ikada, te imamo mnogo toga odličnoga za ponuditi- kako Hrvatskoj, tako i cijelom svijetu!

Ne zaboravite- “bolje je upaliti svijeću, nego proklinjati mrak!”

 

 

 

DIGITALNO PREMIJERNO IZDANJE HEALTH HUB MAGAZINA //