d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Tomislav Sokol među najutjecajnijim zastupnicima u području zdravstva u Europskom parlamentu

H

rvatski zastupnik u Europskom parlamentu doc. dr. sc. Tomislav Sokol našao se na popisu najutjecajnijih zastupnika u Europskom parlamentu u području zdravstva koji je objavila neovisna istraživačka platforma EU Matrix. Spomenuta platforma svake godine objavljuje “Index utjecaja” kojim se mjeri utjecaj zastupnika Europskog parlamenta na zakonodavstvo EU.

 

 

 

doc. dr. sc. Tomislav Sokol, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu

 

 

 

 

Zadovoljan sam što je moj dosadašnji rad na zdravstvenim temama u Europskom parlamentu prepoznat. Nastavljam se zalagati za pacijente te ostajem predan poboljšanju zdravstvene skrbi, kako na EU razini, tako i u Hrvatskoj“ – istaknuo je Sokol dodavši da je upravo zdravstvo ključno područje za približavanje Europske unije građanima te dokaz da EU osluškuje njihove potrebe i zahtjeve.

 

Podsjetimo, Sokol je kao koordinator EPP-a u Odboru za zdravstvo (SANT) njihova ključna osoba za temu zdravstva te je zadužen za definiranje i jačanje europskih zdravstvenih politika te praćenje njihove provedbe. Također, Sokol je trenutno izvjestitelj Europskog parlamenta za EU digitalnu zdravstvenu putovnicu. Sokolovi glavni prioriteti u području zdravstva su: jednak pristup zdravstvenoj zaštiti na području cijele EU, zajednička javna nabava da bi se građanima omogućila bolja dostupnost skupih lijekova, prekogranična zdravstvena zaštita odnosno lakši pristup liječenju u inozemstvu te izgradnja sveobuhvatne zdravstvene infrastrukture i smanjenje postojećih nejednakosti.