d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

TIME Magazine proglasio HEROJIMA GODINE znanstvenike koji su radili na razvoju cjepiva protiv COVID-19

M

agazin „TIME“ proširio je svoj brand “Osoba godine” na “Heroje godine” te dodijelio titulu za 2021. godinu znanstvenicima koji su razvili cjepivo protiv COVID-19.

„TIME“ je na svom YouTube kanalu objavio da je znanstvenike koji su radili na razvoju cjepiva protiv koronavirusa proglasio “Herojima 2021. godine“ na temelju rada i znanosti primijenjenog tijekom istraživanja i razvoja cjepiva protiv COVID-19.

 

 

„TIME“ je izabrao četiri znanstvenika; Kizzmekia Corbett, Barney Graham, Katalin Kariko i Drew Weissman odabrani su biti na naslovnoj stranici časopisa. Premda su brojni znanstvenici diljem svijeta i zajednički i individualno na razvoju cjepiva, TIME je odabrao ova četiri znanstvenika jer su zaslužni za „otkriće od posebne važnosti, uvođenjem inovativne i vrlo učinkovite platforme za cjepivo, temeljenu na mRNA tehnologiji, koja će imati dugoročno važan doprinos na naše zdravlje i dobrobit daleko iznad ove pandemije.”

 

„Čudotvorci“ koji stoje iza cjepiva protiv COVID-19 heroji su godine TIME ne samo zato što su svijetu dali obranu od ovog patogena, već i zato što njihovo zapanjujuće postignuća čuva više od našeg zdravlja: svoje su ambicije usmjerili prema općem dobru, razgovarali su jedni s drugima i vjerovali u činjenice.

 

TIME Magazine je ove znanstvenike cjepiva nazvao ne samo “herojima” već i “čudotvorcima” rekavši: “Kroz prvu mučnu zimu s COVID-19, znanstvenici su čovječanstvu dali konačnu nagradu – oružje za borbu protiv pandemije.” Sada je na čovječanstvu da uzvrati uslugu.

 

 

 

 

Autor:
Alice Park, Jamie Ducharme
Photographs by Mattia Balsamini, TIME
Https://Time.Com/Heroes-Of-The-Year-2021-Vaccine-Scientists/