d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Projekt „TIP TOP GENERATION“ – Jerko Leko: “Kao sportaši i roditelji trebamo biti inspiracija djeci na zdravije koračanje kroz život!”

Z

a editorial u okviru projekta TIP TOP GENERATION razgovarali smo sa našim proslavljenim nogometašem, nogometnim trenerom i ocem dvije mlade sportske nogometne nade, Jerkom Lekom.

Jerko Leko bivši je hrvatski nogometni reprezentativac i iskusni nogometni trener. Ovaj proslavljeni bivši nogometaš uglednih europskih klubova te sudionik Europskog prvenstva za hrvatsku reprezentaciju, danas je trener NK Jaruna. U svojoj karijeri nastupao je za Sesvete, Dinamo, Dinamo Kijev, Monaco, Bucaspor i Lokomotivu. Posebna čast mu je bila nositi kockasti dres u kojem je nastupio čak 59 puta te je ostao zapisan kao igrač koji je najviše puta ušao s klupe u povijesti naše reprezentacije.

 

 

 

 

Jerko Leko, ambasador TIP TOP GENERATION projekta za zdraviju budućnost naših mladih
(photo by Jelena Balić Photography)

 

 

 

 

“Usvajanje zdravih životnih navika je bitno za svakog mladog čovjeka i kamoli za sportaše. Bitno je da shvatimo da se uz zdravu prehranu, kretanje i sport, nebitno o kojem se sportu radi, čovjek bolje osjeća i zdravije korača kroz život.

 

Nadahnuće mladima smo sigurno i mi sportaši, bilo sadašnji ili bivši, pa i kao roditelji možemo svakako pokazati smjer u kojem je ispravno da mladi život krene.

 

 

 

 

 

 

Mene je sport usmjeravao i „vodio“ kroz život od 10-te godine kada sam krenuo trenirati nogomet, pa sve do danas kada kao trener vodim dosta mladih igrača. Pokušavam im objasniti da će im zdravi način života pomoći u svakodnevnim obavezama, nebitno da li se oni bavili sportom manje ili više, a svakako će biti inspiracija prijateljima u okruženju i svojoj obitelji!

 

Moja dva sina također treniraju nogomet, vole sport i drago mi je da sam im ja kao primjer sigurno pomogao u tom odabiru i načinu života.”

 

 

 

Prijateljska nogometna utakmica Skotska – Hrvatska na Hampden Parku, Jerko Leko.
Foto: Drago Sopta / CROPIX

 

 

 

 

“Nadahnuće mladima smo sigurno i mi sportaši, bilo sadašnji ili bivši, pa i kao roditelji možemo svakako pokazati smjer u kojem je ispravno da mladi život krene.”

 

Jerko Leko