d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Prijedlog programa mjera za financijsku stabilizaciju i strukturnu reformu zdravstvenog sustava UPUZ-a

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske izradila je Prijedlog programa mjera za financijsku stabilizaciju i strukturnu reformu zdravstvenog sustava. Cilj je navedenih prijedloga, koje Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske prezentira i unaprjeđuje na svim svojim platformama od 2014. godine, potaknuti sve čimbenike zdravstvene scene Republike Hrvatske na iznalaženje najučinkovitijeg modela stabilnog i održivog zdravstvenog sustava, kojemu neće biti nužne intervencije radi financijske stabilnosti.

Nakon prikaza uvjeta poslovanja zdravstvenih ustanova i situacije u zdravstvenom sustavu, predlažemo niz mjera na prihodnoj i rashodnoj strani s kraćim i dužim vremenom izvršenja, kao i strukturne reforme, kojima je svrha osiguranje daljnje financijske stabilnosti zdravstvenog sustava Republike Hrvatske. Predložene mjere, prema procjeni UPUZ-a, omogućuju bolji financijski rezultat zdravstvenog sustava, povećanjem prihodne strane i smanjenjem rashodne strane, za više od 5,5 milijardi kuna godišnje.

Prijedlog programa mjera može se pogledati OVDJE

REFERENCE:
https://upuz.hr/component/k2/item/389-upuz-hr-prijedlog-programa-mjera-za-financijsku-stabilizaciju-i-strukturnu-reformu-zdravstvenog-sustava