d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

MedTech Europe predstavio Europski Data Hub za medicinsku tehnologiju

M

edTech Europe razvio je interaktivni Data Hub kako bi pružio najrelevantnije i najnovije uvide u stanje zdravstvene industrije koja se bavi medicinskim tehnologijama.

 

Navedeno europsko podatkovno središte za medicinsku tehnologiju dostupno je od listopada 2020. godine. Korisnicima je omogućeno pretraživanje, usporedba i dijeljenje najnovijih dostupnih medtech podataka.

 

Oslanjajući se na podatke iz javnih izvora, nacionalnih i međunarodnih udruženja, kao i istraživačkih kompanija, MedTech Europe želi „kvantificirati footprint“ europske industrije medicinske tehnologije i demonstrirati njezin doprinos održivim zdravstvenim sustavima, gospodarskom rastu i europskoj konkurentnosti na globalnoj razini.

 

 

 

 

Praćenje aktivnosti medtech industrije od vitalnog je značaja za dionike zdravstvenih sustava, poslovne lidere i donositelje politika.

 

Ova platforma se redovito ažurira i koristi podatke nacionalnih i međunarodnih udruženja, kao i istraživačkih kompanija, a ovi različiti izvori podataka osiguravaju da su prikupljeni podaci opsežni i pouzdani.

 

Ključni izvori podataka uključuju:

 

  • javne izvore, poput WHO-a, Eurostata i Europskog ureda za patente
  • istraživačke kompanije koje pružaju informacije o veličini tržišta, trgovini i udjelima različitih kategorija medtech-a
  • nacionalna udruženja koje doprinose podacima o zaposlenosti i javnim korporativnim podacima

Moguće je pronaći informacije o inovacijama i zapošljavanju u medtech industriji, aktivnostima malih i srednjih poduzeća, potrošnji na medicinsku tehnologiju, poslovanju i veličini tržišta u Europi.

 

Ova internetska platforma omogućava MedTech Europe podijeliti najnovije dostupne medtech podatke čim su na raspolaganju, stoga je moguće  očekivati neke  manje razlike između brojki navedenih u papirnatoj verziji izvješća MedTech Europe i ovog podatkovnog Hub-a.