d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Marina Pulišić, članica Upravnog odbora JGL Grupe, pomiče granice farmacije – „Jako je važno zadržati osobni integritet i tako doprinositi promjenama!“

Š

to snovi znaju o granicama?, govore mnoge izreke. Naše sugovornice u okviru teme “Žene koje pomiču granice zdravstvene industrije” za Health Hub, ne poznaju ograničenja u inovativnom načinu razmišljanja, povezivanju ljudi, modernim nacionalnim strategijama ili digitalnoj transformaciji! Upoznajte žene koje pomiču granice u zdravstvenoj industriji, od zdravstvenog turizma do eHealth-a! Uistinu su pravo nadahnuće unutar svojih timova i široke javnosti!

 

Marina Pulišić, mag. pharm.

Članica Upravnog odbora JGL Grupe

 

 

„Jako je važno zadržati osobni integritet i tako doprinositi promjenama!“

 

 

 

Koliko je važno biti inovativan prilikom pokretanja novih projekata?

Biti inovativan prilikom pokretanja novih projekata je ključno – u našoj industriji to znači ponuditi novu, bolju terapiju, novo, bolje rješenje za pacijenta i potrošača.

U JGL-u smo, svjesni da su naši vlastiti resursi ograničeni, krajem rujna ove godine osnovali Znanstveno nastavno vijeće, koje čini deset međunarodno afirmiranih eksperata. Cilj Vijeća je da ojača znanstveni profil JGL-ovih projekata razvoja novih proizvoda, da u nepresušnom području znanosti pronađemo uporišta za inovativnost.

 

 

Kako ste uspjeli spojiti Vaše područje rada sa svojim stilom upravljanja, osobnom kreativnošću i idejama, da biste napravili pomake u zdravstvu/zdravstvenoj industriji?

Farmaceutska  struka je egzaktna, nužan preduvjet za uspjeh u poslu je da ovladate specijaliziranim stručnim znanjima. Moj je karijerni put bio školski – napredovala sam od farmaceuta pripravnika, preko tehnologa u proizvodnji do direktora Poslovnog područja i sada sam članica Upravnog odbora.

Svoj stil upravljanja bi okarakterizirala kao neposredan, neformalan, uvažavajući. Nastojim uvijek dati sve od sebe, iskreno se i predano posvetiti zadatku, ne opterećujem se unaprijed ishodima.

Ustrajna sam u nastojanju da doprinesem boljitku na svim razinama, u svom djelovanju ponekad beskompromisno branim stavove, svoje vrijednosti, držim da je jako važno zadržati osobni integritet i tako doprinositi promjenama, kako u području zdravstva/zdravstvene industrije tako i u društvu općenito.

 

 

Koliko nam digitalizacija pomaže u pomicanju granica osobnog i profesionalnog života?

Digitalizacija u sve sfere života unosi značajne promjene i moj je stav prema tome afirmativan. Objektivno, živimo puno bolje i kvalitetnije nego prije, fascinantno je koliko je samo medicina napredovala, zahvalna sam na svim postignućima.

Ali naravno, ne smijemo dozvoliti da nas tehnologija „proguta“, trebamo njegovati naše odnose, poštovati jedni druge, uvažavati se i pomagati.

 

 

Kako je biti žena vizionarka u Hrvatskoj?

Moram biti iskrena, imala sam jako puno sreće što sam postala dio JGL tima kada je naša priča tek započinjala jer sam aktivni sudionik svih etapa rasta i razvoja tvrtke. Nikada nisam osjetila da mi je, zato što sam žena, bilo što uskraćeno, da mi je bilo teže.

U našoj su sredini uspjeli svi koji su puno radili, bili posvećeni poslu i napretku. U sastavu Upravnog odbora JGL-a su četiri žene i tri muškarca, dakle žene su u većini!

Naš recept uspjeha je balans i  vodstvo koje ne posustaje, stalno pomiče granice prema rastu i napretku.

 

 

 

 

 

 

 

PRELISTAJTE DIGITALNO PREMIJERNO IZDANJE HEALTH HUB MAGAZINA //