d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Health Hub’s Partnership Wishlist 2024.: Tomislav Meštrović (Kompare.hr) – “Kao najveći nezavisni komparator zdravstvenih osiguranja, proaktivno brinemo o zdravlju zajednice!”

U

 okviru prigodnog editoriala HEALTH HUBs PARTNERSHIP WISHLIST 2024 uz slogan “Sve što želimo u zdravstvenom ekosustavu u godini pred nama jest …”, Health Hub je pozvao goste koji su važan dio našeg zdravstvenog ekosustava da ususret novoj 2024. godini prenesu želju, problematiku, postojeći izazov ili možda uspjeh i najbolju praksu, koji trebaju poslužiti kao nit vodilja i inspiracija za otpornije, modernije i održivije zdravstvo u 2024. godini!

Kao konstruktivni policy think tank željeli smo iskoristiti period prosinca kao mjeseca zajedništva i dobrih želja te kreirati Health Hub Partnership Wishlist 2024. kroz seriju intervjua i članaka s našim odabranim stručnjacima i suradnicima. Kraj 2023. godine i početak 2024. iskoristit ćemo da na jednom mjestu kreativno i afirmativno poželimo dobre želje i najavimo odlične projekte kako bi cijela Health Hub obitelj i zdravstveni ekosustav koji prati našu platformu (njih preko 120.000 u regiji) mogli vidjeti što je potrebno zdravstveno-politički prioritizirati, koje su neispunjene potrebe institucija, pacijenata i sustava, koji projekti nam trebaju biti inspiracija, koliko su važni nadolazeći trendovi, kojim temama treba dati vjetar u leđa, itd. … Naši gosti su bili maštoviti, konstruktivni, vrijedni i inspirativni u ovom prigodnom kreiranju Health Hub’s Partnership Wishlist 2024. ❤
S nama su bili gosti iz pedijatrije, onkologije, kirurgije, transplantacijske medicine, udruženja pacijenata, farmaceutske industrije, zdravstvenog osiguranja i javnog zdravstva ❤

Hvala svim gostima i suradnicima Health Hub-a na odličnoj atmosferi, uređenju scenografije i fotografijama koje pokazuju kako se očekivanja u zdravstvu pred nama mogu iznijeti konstruktivno i s osmijehom!

 

 

Photography by Igor Dugandžić

 

 

 

Tomislav Meštrović

direktor poslovnog razvoja u kompare.hr

 

 

Tomislav Meštrović, direktor poslovnog razvoja u kompare.hr

 

 

 

Viša razina standarda naših građana, prevencija, a ne intervencija…

 

Optimalno korištenje potrošačke košarice, razina zdravstvene skrbi, prevencija, a ne intervencija je primarni cilj i zadatak svih nas koji djelujemo na tržištu Hrvatske.

Prosječna potrošačka košarica u Hrvatskoj iznosi oko 975 €,  dok za zdravlje odvajamo (6,4%) gotovo koliko i za alkohol i duhan (5,7%). Iako se rast premije zdravstvenih osiguranja u posljednjih pet godina udvostručio on još uvijek čini skromnih 6,19% u ukupnoj premiji osiguranja, koja je na razini 2022. godine iznosila 1,68 milijardi EUR.

Veći udio premije zdravstvenog osiguranja odnosi se na dopunsko zdravstveno osiguranje (65,57%) dok dodatno zdravstveno osiguranje, višu razinu usluge, posljednjih godina u odnosu na ranije nešto više promoviramo, pa sada i ta usluga u Hrvatskoj  ima svoju ciljanu skupinu korisnika.

Ugovaranjem dodatnog zdravstvenog osiguranja naši građani na osviješten način osiguravaju pravovremenu detekciju i rješenje zdravstvenih tegoba uz brzu dostupnost zdravstvenoj skrbi i stručnjacima.

 

 

 

Tomislav Meštrović, direktor poslovnog razvoja u kompare.hr

 

 

 

“Što želim za zdravstveni ekosustav 2024.? 

Prevenciju umjesto intervencije, brigu o zdravlju zaposlenika te savjetovanje, kvalitetniju brigu i zdravstvenu uslugu za svakog od nas…”

 

 

Briga za zaposlenike…

 

Većini poslodavaca je nepoznanica da je još od 01.01.2020. godine zdravstveno osiguranje djelatnika porezno priznati trošak, a tako ujedno iskazuju brigu o zdravlju djelatnika i preveniraju njihove zdravstvene tegobe što svakako ide i poslodavcu u korist.

Povećanje cijena medicinskih usluga od 01. 01.2024. u dodatnom zdravstvenom osiguranju i povećanje cijena medicinskih usluga u obveznom zdravstvenom osiguranju te planirano povećanje minimalnog i maksimalnog iznosa sudjelovanja u dopunskom zdravstvenom osiguranju zasigurno donosi daljnji rast premije zdravstvenog osiguranja.

Konkretno, povećanja participacija u javnom zdravstvu od 01. siječnja povećat će i cijene dopunskih osiguranja u prosjeku za 30 %. Povećava se i iznos najviše participacije, koja se s dosadašnjih 265,45 EUR / 2.000,00 HRK podiže na 530,89 EUR / 4.000,00 HRK.

 

 

Tomislav Meštrović, direktor poslovnog razvoja u kompare.hr

 

 

 

Koju ulogu u svemu tome ima kompare.hr?

 

Kompare.hr je najveći nezavisni komparator usluga osiguranja i telekomunikacija na hrvatskom tržištu. To u praksi znači da građani na jednom mjestu imaju priliku potpuno besplatno usporediti proizvode i usluge gotovo svih osiguravatelja i svih teleoperatera na domaćem tržištu. Razumjeti pokrića, isključenja, vrijednost za novac, što uključuju paketi koje uspoređuju, imati podršku u tumačenju i razumijevanju „sitnih slova“ u ugovorima, dobiti potpune i točne informacije u što kraćem vremenu te odlučiti što je najbolje za njih. Sloboda izbora, informiranje, povjerenje i savjetovanje od strane kompare.hr stručnjaka razlog su zbog čega se u Europi, a sve više i kod nas korisnici odlučuju usluge kupovati upravo preko komparatora.

Ipak, kultura osiguranja u Hrvatskoj na znatno je nižoj razini u odnosu na EU, građani EU izdvajaju četiri puta više novaca na osiguranja nego građani RH. Ako izoliramo segment zdravlja tada je on i 12 puta viši. u Hrvatskoj se za zdravstveno osiguranje izdvaja svega 30-ak € po stanovniku.

S početkom 2024. postajemo sve više svjesni da ako ne posjedujemo dopunsko/dodatno osiguranje možemo u slučaju narušenog zdravlja postati ne samo zdravstveno nego i financijski ugroženi. I upravo tu kompare.hr preko svih usluga koje ima u ponudi može imati značajan utjecaj na potrošačku košaricu građana, bilo da se radi o kratkoročnoj uštedi ili o odabiru optimalnog proizvoda ili usluge. U oba slučaja korisnik je zaštićen od nepredviđenih troškova i na taj način utječe na vlastitu financijsku stabilnost.

Vjerujemo u kvalitetnu reformu zdravstva, ali da je krajnje vrijeme da sami preuzmemo brigu o sebi. Uz prehranu, aktivnost i redukciju štetnih navika, dodatno ili dopunsko zdravstveno osiguranje je nešto što bi trebalo postati rutina svakog od nas. Kompare.hr i stručne osobe koje stoje iza servisa tu su da pomognu građanima u novim i boljim odlukama te jačanju stabilnosti i kvalitete svog života.

 

 

Možda je slika u pop-art stilu koja prikazuje 6 ljudi i tekst

 

 

 

 

Snimanje i produkciju ovog editoriala podržali su: