d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Zanimljiva Becutanova radionica za roditelje otvoreno progovorila o izazovima roditeljstva i očinskoj ulozi u razvoju djece

R

oditeljstvo je zasigurno najvažnija i najljepša životna uloga sa brojnim izazovima s kojima se susreću mame i tate od rođenja bebe. Koliko je ta uloga iznimno dragocjena uz brojne izazove, te iako se naglasak na brizi i njezi oko novorođene bebe uglavnom stavljao na stranu majke, sve više se uviđaju dobrobiti oko značaja i važnosti očeva te se ističe važnost aktivnog sudjelovanja u razvoju od samog rođenja bebe. Tate se na jedinstven način povezuju s novorođenom bebom, te sa svojom prisutnošću, stvaraju neraskidivu povezanost koja traje cijeli život.

 

 

 

 

Sve su to bile teme na ovogodišnjoj ‘Becutanovoj radionici za roditelje’ koja se održala u prekrasnoj Magnolia Slastice uz poznate tate i brojne mame. Sve o najljepšoj ulozi života – ulozi očinstva ispričali su nam  Stjepan Vukadin, Fabijan Pavao Medvešek, dr. Natko Beck uz dr. Dianu Puževski i moderatora Mirnu Medaković Stepinac te poseban gost Tarik Filipović, koji je rođenjem sina, ukazao neizmjerno povjerenje i bio ponosni prvi brend ambasador Becutana.

 

 

 

 

 

 

 

 

Koliko je neizmjerno važna ali i najljepša uloga tate naglasio je Tarik Filipović, prvi brend ambasador Becutana: ‘Kažu da je lako biti otac ali treba puno više da bi postao TATA! Figura koju ja pamtim kao najveći moralni i ljudski autoritet i uzor, sve propušteno u djetetovu odrastanju teško nadoknadiš a dijete, kada čovjek postane, pamti puno toga što nisi propustio. I to ga nerijetko određuje i usmjerava.

Ali, uz svo poštovanje nama očevima i našim očevima moj glas ide jednoj i jedinoj – MAJCI!’

 

 

 

 

 

 

 

Značaj i važnost balansa roditeljstva naglasio je dr. Natko Beck: ‘Svi mi radimo greške, ali i učimo iz grešaka, trudimo se napraviti najbolje u tom trenutku. Važno je da se educiramo i da uviđamo gdje griješimo, jer nas to čini bolji ocem! Bitan je balans u roditeljstvu, očevi i mame trebaju ravnopravno sudjelovati od samog rođenja bebe.’

 

‘Ovogodišnja Becutanova radionica imala je za temu ulogu očeva u odrastanju djeteta od najranijih dana, s naglaskom na izazove koje roditeljstvo nosi, a u kontekstu promicanja pozitivnog i ravnopravnog roditeljstva. Becutan je kao i uvijek bio aktualan te je pozvao i poznate tate da kažu svoja iskustva o porodiljnom dopust, te o povezivanju sa svojom djecom. Svi su bili unisoni u stavu da je uloga oca u odrastanju izuzetno važna’., izjavila je renomirana pedijatrica   dr. Diana Puževski.