d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

WIN4IMPACT: dr. sc. Tamara Sušanj Šulentić, (Pliva Hrvatska) – Spoznaja da živote pacijenata činimo boljim i kvalitetnijim snažna je motivacija za svakodnevni posao!

Z

dravstvena industrija pozitivno utječe na ljude i njihovu kvalitetu življenja diljem svijeta. Ovo jedinstveno područje industrije se razvija dinamičnije no ikada, mijenjajući naše živote i zdravlje zajednica nabolje, dijelom zahvaljujući tehnološkom napretku, da bi proizvodi i usluge zdravstvene industrije bili u službi brige o pacijentima, poboljšanja ishoda skrbi, praćenja liječenja i očuvanja zdravlja općenito. Žene liderice u zdravstvenoj organizaciji doživljavaju kontinuiranu izobrazbu kao važan korak, koji može donijeti nove prilike, spoznaje i građenje vrijednih mreža, svjesne kako područje zdravstvene skrbi treba lidere koji razumiju kako se pružanje skrbi razvija, transformira i prilagođava tehnološkom napretku koji „gura“ zdravstvenu industriju, zdravstveni sustav ali i cijelo društvo prema naprijed.

Žene koje ostavljaju trag svojom vizijom u zdravstvenoj industriji, naše “women for impact”, koje pobjeđuju za boljitak pojedinca i društva, imaju znanje i iskustvo koje im je potrebno za redizajniranje industrije zdravstvene skrbi, lokalno i globalno. Kroz seriju intervjua “WIN4IMPACT” predstavljamo Vam inspirativne žene iz inovativne farmaceutske industrije, generičke industrije, industrije medicinske tehnologije i industrije samoskrbi i samoliječenja.

 

Tamara Sušanj Šulentić

dr. sc., Viša direktorica komunikacija, Pliva Hrvatska

 

 

 

 

 

Koja je društvena, javnozdravstvena i humana vrijednost zdravstvene industrije u kojoj radite?

 

Farmaceutska industrija, prateći korak sa stalnim napretkom znanosti i tehnologija, omogućava liječenje milijunima pacijenata svakoga dan. Trudimo se odgovoriti na rastuće potrebe, u prosjeku sve starijeg stanovništva, razvijajući napredne terapije koje će osigurati da danas neizlječive bolesti u sve većoj mjeri postanu kronična stanja, uz kontinuirano unapređenje kvalitete života. Nije uzaludno da postoji izreka „zdrav čovjek ima stotine želja, a bolestan samo jednu“ i iako nismo u direktnom kontaktu, spoznaja da živote pacijenata, ali i njihovih obitelji činimo boljim i kvalitetnijim snažna je motivacija za svakodnevni posao.

 

 

 

 

 

 

 

“Iako nismo u direktnom kontaktu, spoznaja da živote pacijenata, ali i njihovih obitelji činimo boljim i kvalitetnijim snažna je motivacija za svakodnevni posao…”