d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Klaićeva bolnica pruža najvišu razinu zdravstvene skrbi našim malim pacijentima – predstavljen najmoderniji MR uređaj (3T) za najmlađe

K

linici za dječje bolesti Zagreb gravitiraju pacijenti iz cijele Hrvatske što je nesumnjivo čini ustanovom od nacionalne važnosti, podsjetio je ministar zdravstva Vili Beroš dodajući da je u razdoblju od 2016. godine sve do ove godine u Kliniku uloženo ukupno 22,27 milijuna eura iz različitih izvora financiranja te da novim MR uređajem snage 3 T vrijednosti 1,93 milijuna eura i obnovom zgrade „Turina“ vrijednosti 3,3 milijuna eura, ali i svim ostalim ulaganjima, Vlada konkretnim djelima pokazuje kako je hrvatski zdravstveni sustav jedan od glavnih prioriteta i u fokusu javnih politika.

 

„Iznimno sam sretan i ponosan što smo danas otvorili još jedno reformsko poglavlje javnog zdravstvenog sustava obnovom bolničke zgrade „Turina“ kao i novim MR uređajem snage 3 T u Klinici za dječje bolesti Zagreb. Kada spojimo ulaganje u spomenutu obnovu zgrade „Turina“ i nabavu novog MR uređaja dolazimo do iznosa od 5,2 milijuna eura čime ova Vlada osigurava najvišu razinu zdravstvene skrbi našim malim pacijentima. Drugim riječima, pokazujemo dosljednost reformskom cilju – stavljanje pacijenata u fokus zdravstvenog sustava pritom slijedeći našu nit vodilju „Zdravlje je prvo“, istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš nadovezujući se na uvodne riječi predsjednika Vlade Andreja Plenkovića kojemu su se u obilasku pridružili ravnatelj bolnice Goran Roić, predsjednik Upravnog vijeća Renato Mittermayer, veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Charlotte van Baak i mnogi drugi uzvanici.

 

 

 

 

 

„Sa zadovoljstvom konstatiram da je bolnički objekt „Turina“, jedan od izuzetno bitnih bolničkih objekata za djelatnost Klinike, u samoj završnici obnove odnosno sanacije od posljedica razornog potresa. U objektu su smještene polikliničke specijalističko-konzilijarne djelatnosti Klinike za pedijatriju, Klinike za dječju kirurgiju, Zavoda za dječju ortopediju te Zavoda za laboratorijsku dijagnostiku“, najavio je ravnatelj bolnice Goran Roić.

Za obnovu zdravstvene infrastrukture oštećene razornim potresom iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU) i drugih izvora osigurano je za Kliniku za dječje bolesti Zagreb ukupno 8,2 milijuna eura.

„Valja napomenuti da je Klinika za dječje bolesti Zagreb jedina bolnička zdravstvena ustanova koja radi pretrage magnetske rezonance za bolničke kao i ambulantne pacijente dječje dobi te prima pacijente iz čitave Hrvatske i regije. Klinika na razini Hrvatske izvodi 80% MR pretraga dječje dobi u općoj anesteziji i preko 50% svih MR pretraga dječje dobi što se sve do sada izvodilo na MR uređaju snage 1,5 T. Upravo je to razlog što smo uz pomoć i razumijevanje ove Vlade i Ministarstva zdravstva nabavili i instalirali novi dodatni najmoderniji i visoko sofisticirani MR uređaj snage 3 T koji je danas pušten u rad kako bi svakom djetetu omogućili najvišu razinu zdravstvene skrbi u primjerenom roku“, dodao je ravnatelj bolnice Goran Roić.

 

 

 

 

 

 

 

Današnji MR uređaj snage 3 T nije jedini uređaj s kojim smo poboljšali pružanje zdravstvene skrbi našim malim pacijentima, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš napominjući da je u razdoblju od 2016. godine do 2024. godine uloženo u medicinsku opremu, uslugu i radove 14 milijuna eura iz državnog proračuna i EU sredstava te se time ojačala prevencija, dijagnostika, liječenje i rehabilitacija djece čime sudjelujemo u kreiranju modernije zdravstvene zaštite djece i unaprjeđivanju ishoda liječenja, zaključio je ministar zdravstva Vili Beroš napominjući kako je ova Vlada pokazala i dokazala kako se racionalnim i  promišljenim iskorištavanjem svih resursa može osigurati vrhunska zdravstvena skrb za male pacijente pritom razmišljajući i o generacijama koje dolaze.

 

 

 

 

 

„Sve što je uloženo u Kliniku za dječje bolesti dio je reforme zdravstva kojim jačamo javni zdravstveni sustav kako bismo kvalitetno i učinkovito odgovorili na sve zdravstvene potrebe. Uz jačanje javnog zdravstvenog sustava, naglasio bi da je jedan od najvažnijih smjerova reforme zaokret prema preventivi, ranom otkrivanju bolesti i time postizanja boljih ishoda liječenja što je već vidljivo u rezultatima pokrenute reforme zdravstvenog sustava“, zaključio je ministar zdravstva Vili Beroš.