d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Josipa Ljubičić, mlada poduzetnica u zdravstvenoj industriji, QA stručnjak i konzultantica za pharma industriju

U

želji da podupiremo poduzetnički mindset u zdravstvenoj industriji, željeli bismo vas upoznati s mladom i uspješnom managericom i direktoricom tvrtke Proqlea d.o.o., koja je postala članica Uprave ACROSS Global Alliance. Zadovoljstvo nam je predstaviti Josipu Ljubičić, članicu uprave ACROSS-a,  suosnivačicu, QA direktoricu i višu revizoricu.

Josipa je predana majka i znanstvenica te je kroz suosnivanje tvrtke Proqlea slijedila svoju vizijju i nekako pronašla put za stvaranje vrlo zdrave ravnoteže između posla i života. Tvrtka je osnovana od strane QA stručnjaka s više od 15 godina iskustva u farmaceutskoj industriji, sa sjedištem u Zagrebu uz poslovanje diljem svijeta. Nastoje poboljšati standarde kvalitete provođenjem revizija, educiranjem osoblja o usklađenosti s propisima, zahtjevima GxP-a i pružanjem consulting usluga.

 

 

Ova perspektivna vizionarka i poduzetnica ističe: „Prije mnogo godina, a tako je i danas, pronašala sam svoju inspiraciju u svakom teškom trenutku s kojim sam se susretala tijekom svoje karijere. Uvijek pokušavam analizirati u kojem se poslovnom okruženju nalazim i gdje bih željela biti. Mnogo sam razmišljala o „borbama“ između onoga što bih trebala učiniti i onoga što zaista sve mogu učiniti u odnosu na ono što se od mene očekuje. U nekom trenutku sam shvatila da te stvari ne treba nužno dijeliti. Inspiracija za moj posao došla je iz mog okruženja.“

“Samohrana sam majka jedne kćeri, osmogodišnjakinje Maše. Imam psa Maxa i vodim vrlo intenzivan životni tempo obzirom na posao koji volim i radim. Također volim svirati gitaru i klavir, uživam u sportu, a puno slobodnog vremena provodim putujući sa svojom kćeri po našoj predivnoj Hrvatskoj i diljem svijeta“, ističe naša sugovornica.

„Svaki dan sam shvatila da mogu toliko toga naučiti od svoje kćeri. Unatoč vrlo izazovnom balansu između života i posla općenito, a posebno tijekom pandemije, nas dvije smo zapravo bile u vrlo dobrim „poslovnim“ odnosima; ona me nauči multitaskingu i stavu da je sve moguće. Pokazala mi je tijekom zadnjih nekoliko godina da se djeca mogu uključiti u vaš svakodnevni posao, u obiteljsko radno okruženje moguće je izgraditi bez stresa. Pokazala mi je važnost međusobnog razumijevanja. Zbog nje sam danas vlasnik jedne takve tvrtke u kojoj su osobna sreća, obitelj i dobro zajedništvo prioritet. Ljudi su za mene inspiracija. Sve majke i očevi i njihova lica kada me vide s Mašom u krilu na važnom poslovnom sastanku- su neprocjenjive. To je moje najveće postignuće i inspiracija za budućnost – da zajednički rastemo još više!“

Više o tvrtki PROQLEA možete saznati na: https://proqlea.com/