d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Jeste li spremni za revoluciju u Vašoj karijeri? Prijavite se na HEALTH IT Akademiju za jedno od najtraženijih zanimanja budućnosti!

P

rema podacima McKinseya, zdravstvene usluge vrijedne 265 milijardi dolara koje se pružaju u klinikama, zdravstvenim ustanovama i liječničkim ordinacijama zahvaljujući digitalnim rješenjima „preselit“ će se u domove građana do 2025.!

Telemedicinske usluge tijekom pandemije su se povećale za nevjerojatnih 38x čime su postale ogromno tržište za inovativna rješenja, a stručnjaci za digitalno zdravstvo bit će jedno od najtraženijih zanimanja budućnosti!
Budite i Vi dijelom budućnosti zdravstva i zdravstvene industrije i iskoristite jedinstvenu prigodu revolucionarizirati svoju karijeru i globalno tržište s Vašom eHealth idejom!

 

 

U organizaciji Z-MED digitalnog inovacijskog HUB-a tijekom listopada u prostorima Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije starta HEALTH IT Akademija. Radi se o programu u trajanju 5 mjeseci kojem je, kombinacijom teorijske nastave i prakse, cilj stvoriti stručnjake medicinske informatike s fokusom na poslove analitičara/konzultanta, testera ili Java programera.

Prva generacija polaznika imat će priliku učiti od vrhunskih predavača i eksperata iz zdravstvenog sustava koji će im približiti izazove s kojima se industrija suočava danas kao i trendove u području novih tehnologija u zdravstvu. Osim osnova posla analitičara, stručnjaka za testiranje i tehnika programiranja (ovisno o odabranom programu), obuhvatit će se i teme poput telemedicine, Big Data analitike, umjetne inteligencije, a sve primjenjujući agilne metode razvoja softvera.

 

 

Program  je namijenjen nezaposlenim osobama, primarno visokoobrazovanima, neovisno o radnom iskustvu,  koji imaju želju za učenjem, zanima ih kombinacija informatike i medicine te su spremni izdvojiti 5 mjeseci za edukaciju.

Ovisno o predznanju i afinitetima, nakon provedenog selekcijskog postupka, upisat će program  koji im po najbolje odgovara. Edukacija je besplatna, a polaznici prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje primaju mjesečnu naknadu u iznosu 3.750,00 kn i plaćene troškove prijevoza.

Prijave traju od 22.8.2022. – 4.9.2022. a u HEALTH IT Akademiju upisat će se 20 polaznika.

 

 

Tijekom edukacije, osim teoretskog dijela, polaznici će imati praksu u nekoj od zdravstvenih ustanova te kod partnera Z-MED-a. Osim toga, podijeljeni u tzv. „scrum“ timove, izradit će i prototip softvera za kojim je neka od zdravstvenih ustanova iskazala interes i sudjelovati u završnom hackathonu s bogatim fondom nagrada.

Detaljne informacije o prijavama bit će objavljene na www.poduzetnickicentar-kzz.hr/z-med

Kontakt: info@poduzetnickicentar-kzz.hr

 

 

Organizator //

Z-MED Digitalni inovacijski hub / Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije

 

Partner //

Fores d.o.o.

 

Tech partner //

HT

 

Powered by //

SmartIS, Mindsmiths, CodX, In2, Opća bolnica Zabok, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, Zagorska razvojna agencija, Krapinsko-zagorska županija, Klinika Magdalena

 

Supported by //

Health Hub, Lean Startup, Women in Tech Hrvatska