d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Health Hub’s Partnership Wishlist 2024.: Tim Klinike za dječje bolesti Klaićeva

U

 okviru prigodnog editoriala HEALTH HUBs PARTNERSHIP WISHLIST 2024 uz slogan “Sve što želimo u zdravstvenom ekosustavu u godini pred nama jest …”, Health Hub je pozvao goste koji su važan dio našeg zdravstvenog ekosustava da ususret novoj 2024. godini prenesu želju, problematiku, postojeći izazov ili možda uspjeh i najbolju praksu, koji trebaju poslužiti kao nit vodilja i inspiracija za otpornije, modernije i održivije zdravstvo u 2024. godini!

Kao konstruktivni policy think tank željeli smo iskoristiti period prosinca kao mjeseca zajedništva i dobrih želja te kreirati Health Hub Partnership Wishlist 2024. kroz seriju intervjua i članaka s našim odabranim stručnjacima i suradnicima. Kraj 2023. godine i početak 2024. iskoristit ćemo da na jednom mjestu kreativno i afirmativno poželimo dobre želje i najavimo odlične projekte kako bi cijela Health Hub obitelj i zdravstveni ekosustav koji prati našu platformu (njih preko 120.000 u regiji) mogli vidjeti što je potrebno zdravstveno-politički prioritizirati, koje su neispunjene potrebe institucija, pacijenata i sustava, koji projekti nam trebaju biti inspiracija, koliko su važni nadolazeći trendovi, kojim temama treba dati vjetar u leđa, itd. … Naši gosti su bili maštoviti, konstruktivni, vrijedni i inspirativni u ovom prigodnom kreiranju Health Hub’s Partnership Wishlist 2024. ❤
S nama su bili gosti iz pedijatrije, onkologije, kirurgije, transplantacijske medicine, udruženja pacijenata, farmaceutske industrije, zdravstvenog osiguranja i javnog zdravstva ❤

Hvala svim gostima i suradnicima Health Hub-a na odličnoj atmosferi, uređenju scenografije i fotografijama koje pokazuju kako se očekivanja u zdravstvu pred nama mogu iznijeti konstruktivno i s osmijehom!

 

 

Photography by Igor Dugandžić

 

 

 

Tim Klinike za dječje bolesti Klaićeva

 

prof. dr. sc. Goran Roić, dr. med. (ravnatelj Klinike za dječje bolesti Klaićeva), prim. dr. sc. Neda Striber, dr. med., doc. dr. sc. Iva Hojsak, dr. med., Anita Znaor, dipl. med. techn., Nikolina Pintar, mag. oec., Ana Radunić, mag. oec.

 

 

 

prof.dr.sc. Goran Roić, dr.med.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb

 

 

“Svaka godina donosi nove prilike ali i nove izazove. Imperativ nam je u sljedećem razdoblju osigurati pravodobno i dostupno liječenje, odnosno pristup zdravstvenoj skrbi za svako dijete, promicati zdravstvenu edukaciju, ali i učinkovito odgovoriti na ove zdravstvene izazove. Svjesni smo da zdravstvena skrb djece izravno utječe na dobrobit cijele zajednice, baveći se fizičkim i mentalnim zdravstvenim potrebama dječje populacije.

 

Proteklih nekoliko godina, s obzirom na COVID-19 pandemiju, ali i posljedice razornog potresa u Zagrebu, možda smo iz objektivnih razloga propustili neke prilike za daljnje poboljšanje kvalitete bolničke zdravstvene skrbi za dječju populaciju. Naime, ove su nas okolnosti relativno usporile u našim nastojanjima da odgovorimo na trenutna zdravstvena pitanja i izazove i sve veću potrebu za dostupnom pravovremenom i kvalitetnom zdravstvenom uslugom za pacijente dječje dobi. Sada kada je pandemija iza nas, a posljedice razornog potresa sanirane, usmjereni smo ka našoj osnovnoj viziji i misiji te se možemo svim snagama usmjeriti na učinkovitu organizaciju zdravstvene djelatnosti iz postojećeg kadrovskog i infrastrukturnog potencijala s ciljem pružanja suvremene, dostupne i kvalitetne zdravstvene usluge za naše male pacijente. Ponosno možemo konstatirati da smo unatoč svim navedenim negativnim okolnostima, prvenstveno maksimalnom odgovornošću i angažiranošću zdravstvenih djelatnika, uspješno obavljali sve naše medicinske djelatnosti, ali i obnovili bolničke prostore i medicinsku opremu.

 

Ono oko čega nemamo dilema, polazište svih naših odluka i aktivnosti, mora biti solidarnost, pravednost, ljubav i suosjećanje prema našim malim pacijentima, uz jasnu svijest o suodgovornosti svakog medicinskog profesionalca za ukupni zdravstveni sustav. Izazov pred nama je izgraditi sustav koji je fleksibilniji, osjetljiviji i usmjereniji na specifične potrebe pacijenata, bez žrtvovanja naše predanosti kvaliteti i jednakosti pristupa svakom djetetu i zdravstvenim uslugama.

 

“Izazov pred nama je izgraditi sustav koji je fleksibilniji, osjetljiviji i usmjereniji na specifične potrebe pacijenata, bez žrtvovanja naše predanosti kvaliteti i jednakosti pristupa svakom djetetu i zdravstvenim uslugama…”

 

 

Naravno, nas u Klaićevoj posebno veseli pogled u budućnost, bitan korak u smjeru ostvarenja projekta nove Nacionalne sveučilišne dječje bolnice kao strateškog projekta vlade RH, realizacija idejnog, glavnog i izvedbenog projekta nove dječje bolnice tijekom 2024. godine. Svjesni smo da će realizacija ovog projekta od nacionalnog značaja pružiti uvjete za daljnji kvalitetan razvoj kliničke bolničke pedijatrijske medicine za sljedeće generacije, a nama priliku za stručni i profesionalni razvoj kako bi zdravstvena skrb i zdravstveni ishodi naših malih pacijenata bili onakvi kakve oni zaslužuju.”

 

 

 

 

 

 

prim. dr. sc. Neda Striber, dr. med.

 

 

 

 

doc. dr. sc. Iva Hojsak, dr. med.

 

 

 

 

Anita Znaor, dipl. med. techn.

 

 

 

 

Nikolina Pintar, mag. oec.

 

 

 

 

Ana Radunić, mag. oec.

 

 

 

 

 

 

 

 

Snimanje i produkciju ovog editoriala podržali su: