d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Finalnog dana Back Together Summita najugledniji hrvatski stručnjaci raspravljali su o antiagingu, prehrani, genetici, moći pokreta i mobilnim aplikacijama u medicini

 Završio je dvodnevni zdravstveno komunikacijski summit Back Together koji je okupio 40 najuglednijih hrvatskih stručnjaka iz područja medicine, znanosti i komunikacija. Više od 7.000 ljudi tijekom dva dana online je pratilo zdravstveno-edukativne panele u sklopu kojih su govornici, s ciljem povećanja zdravstvene pismenosti i poboljšanja kvalitete života, sa zadovoljstvom prenijeli svoje bogato znanje stečeno tijekom godina učenja i rada.

 

„Neopisivo mi je drago što je prvi Back Together Summit generirao toliko pozitivnih reakcija publike. Glavna ideja kojom smo se vodili bila je približiti kompleksne znanstveno-medicinske teme  običnom čovjeku, onom koji nije iz medicinskih ili znanstvenih krugova. Sudeći po brojnim pozitivnim reakcijama, mišljenja sam da smo uspjeli stvoriti dostupan, relevantan i argumentiran prostor za komunikaciju o zdravlju. Zahvalio bih svima koji su prepoznali našu misiju i dali nam bezrezervnu podršku, a posebno mojoj supruzi Tajani Beck, koja je besprijekorno vodila čitav projekt, te Vesni Babić koja je puno pomogla u realizaciji Summita. U planu su velike stvari, a vizija za sljedeću godinu jest napraviti još veći i bogatiji Back Together Summit”, rekao je dr. Natko Beck, prvi hrvatski doktor-influencer te Komunikator 2020. godine prema izboru Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), ujedno i jedan od organizatora ovog jedinstvenog događaja. 

Nedjeljni program Back Together Summita započeo je panelom Ima neka tajna veza – Prehrana-Genetika u kojem se govorilo o važnosti zdrave prehrane te novostima u području nutrigenetike. Sljedeći panel, I like the way you move – Moć pokreta, bavio se temom  fizičke aktivnosti i njene uloge u zdravlju čitavog organizma.

„Svim pacijentima savjetujem da se bave fizičkom aktivnošću. Ono što ja uvijek naglašavam jest da fizičkom aktivnošću smanjujemo rizik od iznenadnih događaja, poput srčanog udara i sličnog te potvrđujemo da je tjelesna aktivnost tzv. miracle drug” , izjavio je dr. sc. prim. Mladen Jukić, dr. med., stručnjak za kardiovaskularne bolesti.

Na panelu Check It Out – Bolje spriječiti, nego liječiti vodio se otvoreni dijalog vezan uz povećanje svijesti o preventivnim pregledima kao ključu očuvanja čovjekovog zdravlja, dok je nedjeljni program upotpunila i  panel-rasprava Forever Young – AntiAge Revolution. Nevia Delalle, Igor Čerenšek, Boris Filipović i Tea Batinić Janjuš predstavili su različite perspektive kada je riječ o procesu starenja.

„Uz pojam antiaging usko se veže naše mentalno i fizičko stanje. Ja se zalažem za sveobuhvatan pogled na zdravlje pa tako, primjerice, uz dermatologiju i svakodnevne treninge, volim istaknuti i ronjenje kao sport koji je izvrstan za dušu i tijelo. Pomaže da mišićna vlakna budu fleksibilnija te pozitivno utječe na dišni i kardiovaskularni sustav, ali ono što je najvažnije, pozitivno djeluje na mozak, stvarajući osjećaj ugode, a to se sigurno odražava i na izgled kože“, izjavila je Nevia Delalle, specijalistica dermatovenerologije koja vodi vlastitu polikliniku Dermalife u Zagrebu.

Za pozitivnu atmosferu, na zadovoljstvo svih gledatelja i prisutnih govornika, pobrinuli su se moderatori Tajana i Natko Beck, Daniela Trbović,  Ivan Šarić te Ana-Marija Liberati Pršo, koji su osigurali nesmetani tijek svih nedjeljnih rasprava.

Galerije fotografija, sve dodatne informacije o samom događaju, kao i o svim održanim panel-raspravama i zanimljivostima vezanim uz paneliste, pogledajte na web stranici te Facebook, Instagram i LinkedIn profilima Back Together Summita.

REFERENCES:
Priopćenje za medije