d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Nina Išek Međugorac (izvršna direktorica Val Grupe): “Znanje komunikatora je ključno u vraćanju povjerenja u institucije i poslovni sektor!”

V

izija Health Hub-a kao jedinstvenog regionalnog think tanka za zdravstvo i zdravstvenu industriju jest okupljati najvrsnije stručnjake s briljantnim idejama, kreativne dionike koji pomiču granice, razumiju globalno okruženje i pozitivno utječu na zdravstveni ekosustav na različite načine.

Upravo je Nina Išek Međugorac, izvršna direktorica i članica Uprave Val Grupe, osoba koja nosi takvu viziju i zato ponosno predstavljamo nju i ekspertizu Val Grupe na području zdravstva, ne sumnjajući u kvalitetu inovativnih projekata koji su na horizontu suradnje Health Huba i Val Grupe!

Nina je stručnjakinja s respektabilnim agencijskim i korporativnim iskustvom u komunikacijama i upravljanju koje je stjecala na pozicijama savjetnice te izvršne i korporativne direktorice. Karijeru je započela kao savjetnica u McCann-Ericksonu Hrvatska te nastavila u Madison Consultingu, jednoj od pionirskih PR agencija na hrvatskom tržištu, gdje je na poziciji starije savjetnice vodila političke i korporativne komunikacije te pomagala u upravljanju brendovima. Bila je uključena u niz javnozdravstvenih inicijativa i health advocacy kampanja.

Nakon osam godina u Madisonu, kao izvršna direktorica pridružila se Manjguri, PR agenciji specijaliziranoj za strateško upravljanje komunikacijama, javne poslove te krizno komuniciranje i investicije, gdje je pružala podršku Upravi i investitorima u razvoju poslovanja. Vodila je komunikacijske projekte za Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te komunikacijski podržala Ministarstvo zdravstva tijekom reforme. Bila je uključena i u nekoliko izbornih kampanja, uključujući i predsjedničke izbore 2014./2015. godine.

U Media Val je došla iz Hrvatskog Telekoma gdje je vodila internu i vanjsku komunikaciju za HT Grupu koja broji više od 5.600 zaposlenih. Razvijala je i provodila komunikacijske strategije u visokoreguliranom okruženju, u razdoblju digitalne transformacije industrije. Nina je proglašena Ženom godine 2019., a u 2020. godini izabrana je i za predsjednicu Nadzornog odbora Hrvatske udruge za odnose s javnošću. U Val Grupi, na poziciji izvršne direktorice, odgovorna je za razvoj poslovanja agencija i novih kompetencija u timovima.

 

Pročitajte blog Nine Išek Međugorac za Health Hub…

 

   

Nina Išek Međugorac, izvršna direktorica i članica Uprave Val Grupe

 

 

 

U zadnjih nekoliko godina živimo i poslujemo u vremenu stalnih promjena i prilagođavanja. Uz snažan   razvoj umjetne inteligencije i biotehnologije, dodatno smo suočeni s pandemijom, ekonomskom i energetskom krizom i ratom. Svaka od tih kriza pojedinačno izrazito je kompleksna, a njihova istovremena prisutnost u vremenu brzog tehnološkog i informacijskog razvoja, mogla bi nas dovesti do jedne od najvećih kriza u povijesti civilizacije.

Kompleksnost vremena u kojem živimo dodatno pojačava veliko nepovjerenje građana u društvene i državne institucije – javnu vlast, znanstvenu zajednicu, civilni sektor, poslovni sektor i medije. Začarani krug nepovjerenja stvara dojam da nitko od njih ne radi za bolju budućnost, sigurnost i napredak svih. Takvo ozračje ne poziva na demokratsku debatu i suradnju oko važnih pitanja s kojima se suočavamo što potvrđuje i najnovije Edelmanovo istraživanje, prema kojem smo došli do točke gdje čak 64 posto ispitanika tvrdi da ne mogu sudjelovati u konstruktivnoj debati društveno važnih pitanja oko kojih se ne slažu s većinom.

 

 

Nina Išek Međugorac, izvršna direktorica i članica Uprave Val Grupe

 

 

Da bismo zaustavili trend nepovjerenja koji otvara prostor za širenje straha i nedemokratski utjecaj  novca i moći, u trenutku kad je prioritet donositi pametne odluke o društveno važnim pitanjima,  trebamo znanje i suradnju svih institucija. Samostalni pokušaji su uzaludni. Niti mogu znanstvenici samostalno radovima odbaciti pogrešna gledišta, niti stručnjaci pojedinačno točnim činjenicama i stručnim izvješćima utjecati na javno mnijenje.

Zato je jedino moguće da zajedno, po principu izmjene točnih, potpunih i pravovremenih informacija, uspostavimo sustav povjerenja i suradnje svih ključnih dionika po svim važnim pitanjima, a na dobrobit društva. Koliko je to važno i za pitanja održivosti zdravstvenog sustava, pokazalo nam je iskustvo s korona krizom, kada su oči cijelog svijeta bile uprte upravo u zdravstvo.

 

 

Nina Išek Međugorac, izvršna direktorica i članica Uprave Val Grupe

 

 

Prema svim zadnjim istraživanjima, poslovna zajednica nameće se kao ključni pokretač okupljanja svih dionika za isti stol, ali očekuje se i hrabrije i otvorenije uključivanje javnih institucija u komunikaciju s njima.

Takav smjer i pred nas komunikacijske savjetnike stavlja veliku odgovornost i traži visoku razinu znanja. Jasnoća i vizija ključni su imperativi u pristupu komunikaciji koja može napraviti  željeni preokret – iz bijesa u optimizam, iz strahova u samopouzdanje, iz insinuacija u činjenice. Možemo pomoći u stvaranju komunikacijske arene kojoj javnost vjeruje, jer su u donošenje odluka uključeni svi dionici pa i javnost te jer se odluke donose na dobrobit svih, a ne u korist partikularnih interesa.

Mi u Val grupi razumijemo i prihvaćamo tu odgovornost. Pred sebe smo postavili zadatak promptno reagirati na sve što stvarnost postavlja pred nas, biti uvijek korak prije trendova. Inzistiramo na uključivosti i pronalasku rješenja za dobrobit svih.

Naša su rješenja integrirana te sadrže jasnoću i viziju kroz sve članice Val grupe: u području javnih poslova i komunikacijskog menadžmenta, u području upravljanja brendom i digitalnom komunikacijom te u području iskustvenog marketinga. U nadolazećem razdoblju namjeravamo se intenzivnije uključiti u međudionički dijalog i javni diskurs u svim temama koje se tiču zdravstvenog sustava i zdravlja građana.

 

 

 

Nina Išek Međugorac, izvršna direktorica i članica Uprave Val Grupe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRELISTAJTE DIGITALNO PREMIJERNO IZDANJE HEALTH HUB MAGAZINA //