d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Dodjela Državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ (2021. godinu) – Sport je dio hrvatskog identiteta i temelj za zdravu i aktivnu naciju!

U

Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas su uručili Državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ za 2021. godinu, najveće državno priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje našim sportašicama i sportašima, trenerima, stručnim djelatnicima i svim pojedincima koji čine sustav sporta.

 

Dobitnici nagrade za životno djelo u 2021. godini su Željko Klarić, Mihovil Nakić-Vojnović i Đurđa Fočić Šourek, dok su dobitnici godišnje nagrade za 2021. godinu Matea Jelić, prof. dr. sc. Boris Labar, Damir Šolman, Željko Jerkov, prof. dr. sc. Slavko Trninić, Nikola Mektić, Mate Pavić, Anđela Mužinić Vincetić, Helena Dretar Karić, Nenad Šoštarić, prof. dr. sc. Damir Knjaz i Hrvatski taekwondo savez.

 

 

Predsjednik Vlade Plenković i ministrica Brnjac čestitali su svim dobitnicima te poručili kako su sportski uspjesi i postignuća obveza da Vlada Republike Hrvatske i dalje nastavi snažno podupirati sport, sportašice i sportaše.

 

„I u godini kojoj se primičemo kraju i koja nam je donijela mnoge promjene i neku novu i drukčiju svakodnevicu, vi ste ostali nepromijenjeni. Vi nas i dalje jednako oduševljavate svojom upornošću, odricanjem i predanošću te na kraju onim šlagom na tortu, medaljama i iznimnim rezultatima. U ovoj godini veselili smo se ponovo mnogim uspjesima, a najveći fokus bio je na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju s kojih su naše sportašice i sportaši ukupno donijeli 15 medalja i opet ispisali prekrasne stranice naše sportske povijesti, a petero od njih dobitnici su i ovogodišnje državne nagrade“, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te zaključila: „Uz sva povećana ulaganja, pokretanja novih aktivnosti, ali i pomoć sportu u ovom pandemijskom razdoblju, u godinama pred nama želimo dodatno osnažiti sve segmente sporta, od vrhunskog do rekreativnog, a pogotovo sporta djece i mladih koji je temelj za sve daljnje uspjehe, ali i za zdravu i aktivnu naciju“.

 

Health Hub se pridružuje čestitkama svim dobitnicima, ali i svim sportašima u Republici Hrvatskoj koji su svojim odricanjem, požrtvovnim radom i sportskim rezultatima najbolji ambasadori Lijepe naše, ali i ambasadori zdravlja!